Couscous s tomatovou salsou a tuňákem
Ingredience
- 250 g kuskusu
- 600 g tuňáka
- 1 červená cibule
- 1 limetka
- 2 lžíce nasekané bazalky
- 2 lžíce nasekané listové petržele
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce piniových oříšků
- 6 rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Piniové oříšky opražíme na suché pánvi. Rajčata zbavíme středů se semínky, červenou cibuli oloupeme, chilli papričku rozpůlíme a očistíme od semínek, totéž provedeme i s červenou paprikou.
Vše nakrájíme na kostičky a smícháme. Přidáme prolisovaný česnek, bazalku, koriandr, petržel, oříšky, špetku soli a pepře, šťávu z limetky a olivový olej. Rajčatovou salsu zlehka promícháme s kuskusem.
Steaky z tuňáka opečeme na pánvi s trochou oleje, z každé strany asi 1 minutu. Takto bude upečený "rare". Pokud tento způsob úpravy nemáte rádi, samozřejmě tuňáka necháte opékat o něco déle.
zdroj: https://www.panzani.cz/recept/30/
Ingredience:
bazalka čerstvá cibule červená česnek koriandr limeta petrželová nať tuňák rajčata kuskus