Couscous s tomatovou salsou a tuňákem

Couscous s tomatovou salsou a tuňákem

Ingredience

  • 250 g kuskusu
  • 600 g tuňáka
  • 1 červená cibule
  • 1 limetka
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • 2 lžíce nasekané listové petržele
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 6 rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

 

Postup

Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Piniové oříšky opražíme na suché pánvi. Rajčata zbavíme středů se semínky, červenou cibuli oloupeme, chilli papričku rozpůlíme a očistíme od semínek, totéž provedeme i s červenou paprikou.

Vše nakrájíme na kostičky a smícháme. Přidáme prolisovaný česnek, bazalku, koriandr, petržel, oříšky, špetku soli a pepře, šťávu z limetky a olivový olej. Rajčatovou salsu zlehka promícháme s kuskusem.

Steaky z tuňáka opečeme na pánvi s trochou oleje, z každé strany asi 1 minutu. Takto bude upečený "rare". Pokud tento způsob úpravy nemáte rádi, samozřejmě tuňáka necháte opékat o něco déle.

 

 

 

zdroj: https://www.panzani.cz/recept/30/