Domácí tiramisu na český způsob!

Domácí tiramisu na český způsob!

Je to už pár dní, co si říkám, že se s vámi musím podělit o recept na domácí tiramisu. Možná znáte to z mascarpone, to mně osobně ale nechutná tak, jako ta naše počeštěná verze. Jaká je? Pojďme se na to podívat.  Suroviny: 1 hrnek velmi silné černé kávy 2 ba


Je to už pár dní, co si říkám, že se s vámi musím podělit o recept na domácí tiramisu. Možná znáte to z mascarpone, to mně osobně ale nechutná tak, jako ta naše počeštěná verze. Jaká je? Pojďme se na to podívat. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny:

  • 1 hrnek velmi silné černé kávy
  • 2 balíčky piškotů (obyčejné, nebo cukrářské)
  • 2 lžíce rumu
  • 2 ks smetany ke šlehání
  • 2 ks pomazánkového másla
  • cukr dle chuti
  • kakao
 

Příprava:

Z pomazánkového másla, cukru a smetany vyšleháme hladký jemný krém a mezitím si připravíme silnou černou kávu, kterou necháme vychladit a přimícháme do ní rum (ten být nemusí, ale dodá dezertu potřebné aroma). Dortovou formu, nebo jinou nádobu či mísu si vyložíme pečícím papírem nebo fólií a rozložíme do ní piškoty (možno je skládat i bez použití pečícího papíru, ale snadněji se takto z formy dostane). Každý piškot důkladně polijeme směsí kávy a rumu. Pak přijde na řadu vrstva krému. Střídavě vše vrstvíme a každou vrstvu piškotů pokapeme rumem a kávou. Poslední vrstvou by měly být krém, který posypeme kakaem. Já dělám dvě vrstvy piškotu, aby vrstva krému byla silnější. Takto připravené tiramisu dáme do lednice a necháme ztuhnout, ideálně přes noc. Nejtěžší na přípravě je vydržet! Může se sice podávat po pár hodinách, ale když vysečkáte a necháte jej řádně odležet, budete překvapeni mnohem lepší chutí a na tu se vyplatí čekat. Připravujete také domácí tiramisu tímto způsobem, nebo máte svůj vlastní? Podělte se o něj s námi.   Markét ,)