Je to už pár dní, co si říkám, že se s vámi musím podělit o recept na domácí tiramisu. Možná znáte to z mascarpone, to mně osobně ale nechutná tak, jako ta naše počeštěná verze. Jaká je? Pojďme se na to podívat.
Suroviny:
1 hrnek velmi silné černé kávy
2 ba
Je to už pár dní, co si říkám, že se s vámi musím podělit o recept na domácí tiramisu. Možná znáte to z mascarpone, to mně osobně ale nechutná tak, jako ta naše počeštěná verze. Jaká je? Pojďme se na to podívat.

Suroviny:
- 1 hrnek velmi silné černé kávy
- 2 balíčky piškotů (obyčejné, nebo cukrářské)
- 2 lžíce rumu
- 2 ks smetany ke šlehání
- 2 ks pomazánkového másla
- cukr dle chuti
- kakao
Příprava:
Z pomazánkového másla, cukru a smetany vyšleháme hladký jemný krém a mezitím si připravíme silnou černou kávu, kterou necháme vychladit a přimícháme do ní rum (ten být nemusí, ale dodá dezertu potřebné aroma).
Dortovou formu, nebo jinou nádobu či mísu si vyložíme pečícím papírem nebo fólií a rozložíme do ní piškoty (možno je skládat i bez použití pečícího papíru, ale snadněji se takto z formy dostane). Každý piškot důkladně polijeme směsí kávy a rumu. Pak přijde na řadu vrstva krému. Střídavě vše vrstvíme a každou vrstvu piškotů pokapeme rumem a kávou. Poslední vrstvou by měly být krém, který posypeme kakaem. Já dělám dvě vrstvy piškotu, aby vrstva krému byla silnější.
Takto připravené tiramisu dáme do lednice a necháme ztuhnout, ideálně přes noc.
Nejtěžší na přípravě je vydržet! Může se sice podávat po pár hodinách, ale když vysečkáte a necháte jej řádně odležet, budete překvapeni mnohem lepší chutí a na tu se vyplatí čekat.
Připravujete také domácí tiramisu tímto způsobem, nebo máte svůj vlastní? Podělte se o něj s námi.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)