Hovězí tatarák s topinkami

Hovězí tatarák s topinkami

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 30 min.  Náročnost: *

 

Ingredience:

Hovězí tatarák
600 g hovězí svíčkové / hovězí zadní
1 žlutá cibule
4 žloutky
1 lžička hořčice
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžička nepálivé mleté červené papriky
1 lžička kečupu
Podle chuti sůl, pepř, drcený kmín

 

Topinky
12 krajíců chleba
0,3 l oleje nebo sádla

 

Postup:

Hovězí tatarák

  1. Hovězí maso důkladně očistíme, nameleme nebo naškrábeme nožem na jemno, případně rozmixujeme.
  2. Do masa přidáme na jemno nasekanou cibuli, žloutky, hořčici, worcesterskou omáčku, mletou papriku, kečup, sůl, pepř a mletý kmín. Vše důkladně promícháme a ochutnáme.
  3. Takto připravený hovězí tatarák dáme vychladit do lednice minimálně na 30 minut.

 

Topinky:

  1. Krajíce chleba osmažíme na rozehřátém oleji nebo sádle do zlatova.
  2. V případě, že nechceme smažit, můžeme opéct topinky na sucho v předehřáté troubě. Troubu si předehřejeme na 200 °C a topinky pečeme zhruba 8 minut do zlatova.

Tip: Do hovězího tataráku můžeme přidat i najemno nasekané kyselé okurky, kapary nebo chilli. U tohoto receptu se fantazii meze nekladou. Mnoho kuchařů uvádí, že správně má být maso naškrábané. To je ovšem trochu pracné a tak postačí maso umlít nebo rozmixovat. Maso je také možné nakrájet na velice malé kostičky (zhruba 5 × 5 milimetrů).

 

 

zdroj www.akademiekvality.cz