Včera mě přítel potěšil čokoládovými muffiny z naší oblíbené pekárny. Byly skvělé, chutné a krásně vláčné a tak jsem si vzpomněla na recept, který již dlouho schovávám a který mi byl doporučen. Dnes ho vyzkouším, jdete do toho se mnou?
Suroviny:
220 g polohr
Včera mě přítel potěšil čokoládovými muffiny z naší oblíbené pekárny. Byly skvělé, chutné a krásně vláčné a tak jsem si vzpomněla na recept, který již dlouho schovávám a který mi byl doporučen. Dnes ho vyzkouším, jdete do toho se mnou?

Suroviny:
- 220 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 130 ml oleje
- 170 ml kefírového mléka
- 2 ks vejce
- 2 lžíce kakaa (staré dobré Holandské)
- 100 g čokolády na vaření (sáhněme po nějaké lepší)
- 2 lžičky kypřícího prášku
Příprava:
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. Přidáme 2 celá vejce, kefír, olej a pečlivě smícháme. Můžeme použít i šlehač, abychom v těstě neměli hrudky. Hořkou čokoládu si nakrájíme na droboulinké kousky a 3/4 vmícháme vařečkou do těsta. Můžeme použít papírové košíčky (radši 2 nebo 3, aby se nerozlezly) nebo použijeme silikonové košíčky, možno i formy. Naplníme maximálně 1 cm od vrchního kraje, muffiny hodně vylezou a těsto by mohlo přetéct. Až budeme mít vše naplněno, posypeme zbytkem hořké čokolády a můžeme dát do trouby. Doba pečení je asi 30 minut. Pokud se nám na špejli přilepí těsto, dobu lehce prodloužíme.
Je to opravdu jednoduché a z doporučení několika mých kamarádek i opravdu chutné, takže pokud si rádi zamlsáte, tohle bude ta správná volba. A co vy? Máte nějaké své osvědčené recepty na přípravu muffinů? Podělte se o ně s námi.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)