Hruškový koláč s Lotus Biscoff

Hruškový koláč s Lotus Biscoff

Recept pro 6 až 8 osob

Těsto:
• 250 g mouky
• 15 g čerstvého droždí nebo 7.5 g sušeného droždí
• 115 ml mléka
• ½ vejce
• 75 g rozpuštěného másla
• 3 g soli
• 75 g cukru

Náplň:
• 300 ml mléka
• 75 g cukru
• 25 g vanilkového pudingu
• 2 ks žloutku
• 50 g Lotus Biscoff sušenek
• 3-4 ks zralých Williams hrušek,nebo konzervovaných
• dle chuti špetka mleté skořice
• meruňková marmeláda - pro zasklení

 

POSTUP:
Jako první udělejte těsto. Vložte mouku do misky. Rozpusťte droždí v mléce, přidejte mouku, vejce a rozpuštěné máslo. Důkladně promíchejte.

Přidejte sůl a cukr, hněte 5 minut v kuchyňském mixéru na nejmenší rychlost. Poté těsto zakryjte a nechte odležet 30 minut na teplém místě.

Předehřejeme troubu na 190°C. Připravíme si náplň. Přivedeme mléko s polovinou cukru k varu. Smícháme zbytek cukru s pudinkovým práškem a žloutky, přidáme trochu mléka. Mícháme, dokud pudink nezhoustne. 

Použijte polovinu těsta do koláčové formy o průměru 24 cm. Těsto vyválejte na cca 2 mm. Prsty vmačkejte dle tvaru formy. Okraje ořízněte. 

Rovnoměrně vložte rozmixované Lotus Biscoff sušenky na těsto do formy. Přidejte pudinkovou směs, vrstva cca 1 cm. Hrušky nakrájejte na malé kousky a přidejte na vrstvu pudinku. 

Předehřejte troubu na 190°C. Připravte si náplň. Přiveďte mléko s polovinou cukru k varu. Smíchejte zbytek cukru s pudinkovým práškem a žloutky, přidejte trochu mléka. Míchejte, dokud pudink nezhoustne. 

 

 

zdroj: https://www.lotusbiscoff.com/cs/recipes

 

Ingredience: