Domácí ruská zmrzlina. Vyzkoušejte ji!

Domácí ruská zmrzlina. Vyzkoušejte ji!

Před pár dny jsem dostala chuť na poctivou ruskou zmrzlinu a tak jsem nelenila, vzala nohy na ramena a utíkala, co mi síly stačily do prvního obchodu. O pár minut později sem se se svým triumfem vracela domů, kde jsem si jej ihned rozbalila. Bohužel se nedostavil pocit štěstí, ale sp


Před pár dny jsem dostala chuť na poctivou ruskou zmrzlinu a tak jsem nelenila, vzala nohy na ramena a utíkala, co mi síly stačily do prvního obchodu. O pár minut později sem se se svým triumfem vracela domů, kde jsem si jej ihned rozbalila. Bohužel se nedostavil pocit štěstí, ale spíše zklamání, protože mé očekávání nebylo ani z poloviny naplněno. Vůbec nechutnala tak, jak si jí pamatuji. A proto jsem se rozhodla poptat se a zkusit si jí připravit doma. Dnes mě to čeká, zkusíte ji se mnou? 

potravinymacek

Suroviny:

  • 3 lžíce cukru moučky
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 3 ks vajec
  • 3 lžíce vanilkového cukru
  • 2 velké dortové oplatky
 

Příprava:

Vajíčka opatrně rozklepneme, oddělíme bílek od žloutků. V jedné misce vyšleháme pomocí ručního mixéru smetanu do pěny, v druhé míse vyšleháme sníh z bílků, v třetí misce pak vaječné žloutky s cukrem. Vše spolu promícháme. Na dno nádoby poklademe oplatek, na něj rozprostřeme připravenou směs a dáme ji do mrazáku na 30 minut, pak hmotu promícháme a postup opakujeme ještě dvakrát (hmota má totiž tendenci se při mrazení oddělit, těžší žloutek klesne dolů a lehčí šlehačka nahoru). Dostatečně zamrazenou zmrzlinu upravíme, povrch vyrovnáme a zaklopíme druhým oplatkem, necháme v mrazáku nejlépe do druhého dne důkladně zamrazit. Hotovou zmrzlinu rozkrájíme na jednotlivé porce a můžeme podávat.   Tento recept mi doporučila má kamarádka, která ho pravidelně připravuje. Jsem tedy zvědavá, zda-li splní mé očekávání. Co vy? Máte v plánu také vyzkoušet? Podělte se s námi o výsledek.   Markét ,)