Tuhle dobrotu jsem už pěknou řádku let neměla. Zřejmě musela ustoupit moderní době a místo ní se v cukrárnách podávaly honosnější výrobky. Já si na ní ale vzpomněla a vyžádala si recept. A teď už zbývá jenom rozpálit troubu!
Suroviny:
17 dkg ořechů
17 dkg m
Tuhle dobrotu jsem už pěknou řádku let neměla. Zřejmě musela ustoupit moderní době a místo ní se v cukrárnách podávaly honosnější výrobky. Já si na ní ale vzpomněla a vyžádala si recept. A teď už zbývá jenom rozpálit troubu!
Suroviny:
- 17 dkg ořechů
- 17 dkg moučkového cukru
- 4 bílky
- 6 lžic vody
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- máslo a hrubá mouka na vysypání plechu
Příprava:
Ořechy, bílky a cukr šleháme asi 5 minut, pak přidáme vodu a mouku a ještě dobře vyšleháme.
Na máslem a moukou vysypaný plech tvoříme kolečka asi 7 cm v průměru a v tloušťce l mm, max. 1,5 mm tak, aby plech prosvítal. Pečeme při 180°C přibližně 7 minut do světle červena. Musí být dobře zkaramelizované. Otevřeme troubu a po jednom kolečku špachtlí vyndáváme a ihned natáčíme na trubičku. Spoj dobře přitiskneme. Zchladlé natočit nejdou, vyžaduje to tedy opravdu hbité pohyby.
Studené potřeme čokoládou, aby se nerozvinuly. Takto připravené vydrží v chladu a suchu dlouho.
Plníme jakýmkoliv čokoládovým, máslovým, či jiným krémem nebo šlehačkou a necháme 2-3 hod odležet.
Co říkáte? Taková dobrota a je během chvíle připravená, bez jakéhokoliv zdlouhavého běhání po kuchyni. A co vy? Máte rádi griliášové trubičky? Vyzkoušíte je? Podělte se s námi o výsledek v komentářích.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)