Valentýnský cheesecake do skleničky
Suroviny:
- Sušenky máslové 80 g
- Smetana ke šlehání 120 ml
- Vanilkový extrakt několik kapek
- Pistácie nasekané 1 lžička
- Mascarpone 200 g
- Cukr moučka 1 lžíce
- Extra Jam Hamé malina 3 lžíce
- Mletá skořice Vitana 0.25 lžička
Postup:
1) Máslové sušenky si se skořicí dáme do hmoždíře a rozdrtíme je. Připravíme si dvě skleničky a na jejich dno nasypeme sušenkový prach.
2) Do mísy si dáme mascarpone, smetanu ke šlehání, cukr a vanilkový extrakt. Vše vyšleháme v robotu nebo pomocí ručního mixéru v hustý krém.
3) Na sušenkový prach navrstvíme polovinu krému, další vrstvu vytvoříme z malinového Extra Jamu a dokončíme opět vrstvou krému.
4) Nakonec hotový dezert posypeme nasekanými pistáciemi.
Zdroj: www.receptyschuti.cz
Ingredience:
cukr moučka marmeláda skořice mletá smetana ke šlehání sušenky mascarpone