Domácí marokánky, jako z dávných časů!

Domácí marokánky, jako z dávných časů!

Také denně minimálně jednou řeknete: ,,už to není, co to bývalo", nebo ,,před deseti lety to bylo teprve něco, to se s tím dnešním nedá vůbec srovnat". Já osobně ano a jednou pochutinou, která se vůbec nedá srovnávat s dřívější kvalitou, jsou právě marokánky. Také je mi


Také denně minimálně jednou řeknete: ,,už to není, co to bývalo", nebo ,,před deseti lety to bylo teprve něco, to se s tím dnešním nedá vůbec srovnat". Já osobně ano a jednou pochutinou, která se vůbec nedá srovnávat s dřívější kvalitou, jsou právě marokánky. Také je milujete? Pojďte si je připravit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny:

  • 50 g ořechů
  • 50 g rozinek
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 5 lžic cukru moučka
  • 50 g másla
  • 4 lžíce dětské krupice
  • 100 g mandlí
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • čokoláda, nebo čokoládová poleva
 

Příprava:

Mandle chvilku povaříme ve vroucí vodě, oloupeme a usušené spolu s ořechy nasekáme. Rozinky a kandované ovoce překrájíme na menší kousky. Smícháme smetanu, rozměklé máslo, krupičku a oba druhy cukru. Ve vodní lázni zahříváme, až směs začne houstnout. Provaříme a přidáme mandle, ořechy, kandované ovoce i rozinky. Hustou směs dobře promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou ze směsi nanášíme hromádky, které mírně rozetřeme na placičky. Marokánky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 8 - 15 minut, záleží na velikosti placek. Vychladlé marokánky sundáme z plechu a po spodní straně je potřeme čokoládou. Necháme asi 5 - 10 dnů rozležet, aby byly ideálně vláčné.   Recept je jednoduchý, surovin také není moc, takže za mě - jde se na to! Tenhle recept mám moc ráda, děláme jej pravidelně několikrát do roka, buď jako větší placky na chuť, nebo jaké menší placičky na vánoce, či pro návštěvy na zobání. Co vy, plánujete vyzkoušet? Podělte se o výsledek!   Markét ,)