Domácí jahodový Mrož? Sázka na jistotu!

Domácí jahodový Mrož? Sázka na jistotu!

Bydlení v bytě, v centru města má spoustu nevýhod. Nejvíce jich spočítám právě ve dnech, jako je ten dnešní. Největším strašákem je pro mě to teplo. Je teprve dopoledne a v celém bytě je příšerný vzduch. Proto neustále přemýšlím, jak se osvěžit, hlavně v těchto dnec


Bydlení v bytě, v centru města má spoustu nevýhod. Nejvíce jich spočítám právě ve dnech, jako je ten dnešní. Největším strašákem je pro mě to teplo. Je teprve dopoledne a v celém bytě je příšerný vzduch. Proto neustále přemýšlím, jak se osvěžit, hlavně v těchto dnech, kdy se každou minutou můžu z těhulky stát maminkou. Dneska jsem vsadila na domácí zmrzlinu. Ale ne jen tak ledajakou!

jedenacxtkocek

Suroviny:

  • 500 g jahod
  • 5 lžic medu, nebo jakéhokoliv jiného sladidla, dle chuti
  • šťáva z půlky citronu
  • 200 g tvarohu
  • prázdné kelímky od jogurtu, nebo jakákoliv jiná, vhodná formička
 

Příprava:

všechny ingredience důkladně promixujeme v mixéru a směsí naplníme připravené formičky nebo kelímky. Pokud chceme klasický nanuk na špejli, zapíchneme doprostřed silnější dřívko nebo lžičku. Hotové nanuky pak můžeme namočit do rozpuštěné čokolády - záleží na chuti.   Tak co říkáte? Dokonalý nanuk, který je hotový během chvíle. Jenom vydržet, než v mrazáku ztuhne. Určitě budete spokojenější, než kdybyste vážili cestu do obchodu, investovali do jakéhokoliv nanuku a doma si ho po té strastiplné cestě snědli. Chystáte se jej vyzkoušet? Podělte se s námi ve zprávách o výsledek, nebo zašlete fotku do redakce - třeba prostřednictvím facebooku.   Markét ,)