před 11 lety, 04.07.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Domácí jahodový Mrož? Sázka na jistotu!
Bydlení v bytě, v centru města má spoustu nevýhod. Nejvíce jich spočítám právě ve dnech, jako je ten dnešní. Největším strašákem je pro mě to teplo. Je teprve dopoledne a v celém bytě je příšerný vzduch. Proto neustále přemýšlím, jak se osvěžit, hlavně v těchto dnec
Bydlení v bytě, v centru města má spoustu nevýhod. Nejvíce jich spočítám právě ve dnech, jako je ten dnešní. Největším strašákem je pro mě to teplo. Je teprve dopoledne a v celém bytě je příšerný vzduch. Proto neustále přemýšlím, jak se osvěžit, hlavně v těchto dnech, kdy se každou minutou můžu z těhulky stát maminkou. Dneska jsem vsadila na domácí zmrzlinu. Ale ne jen tak ledajakou!

Suroviny:
- 500 g jahod
- 5 lžic medu, nebo jakéhokoliv jiného sladidla, dle chuti
- šťáva z půlky citronu
- 200 g tvarohu
- prázdné kelímky od jogurtu, nebo jakákoliv jiná, vhodná formička
Příprava:
všechny ingredience důkladně promixujeme v mixéru a směsí naplníme připravené formičky nebo kelímky.
Pokud chceme klasický nanuk na špejli, zapíchneme doprostřed silnější dřívko nebo lžičku.
Hotové nanuky pak můžeme namočit do rozpuštěné čokolády - záleží na chuti.
Tak co říkáte? Dokonalý nanuk, který je hotový během chvíle. Jenom vydržet, než v mrazáku ztuhne. Určitě budete spokojenější, než kdybyste vážili cestu do obchodu, investovali do jakéhokoliv nanuku a doma si ho po té strastiplné cestě snědli.
Chystáte se jej vyzkoušet? Podělte se s námi ve zprávách o výsledek, nebo zašlete fotku do redakce - třeba prostřednictvím facebooku.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)