Prvotřídní příloha ke grilovanému masu? To musíte vyzkoušet!

Prvotřídní příloha ke grilovanému masu? To musíte vyzkoušet!

Jak jsem už několikrát zmínila, nejenom já, ale snad celé mé okolí je takřka závislé na grilování. Grilujeme rok co rok jakmile sleze sníh a končíme snad den před tím, než nový napadne. A díky tomu jsme stihli ogrilovat snad úplně všechno. Co ale musím rozhodně doporučit j


Jak jsem už několikrát zmínila, nejenom já, ale snad celé mé okolí je takřka závislé na grilování. Grilujeme rok co rok jakmile sleze sníh a končíme snad den před tím, než nový napadne. A díky tomu jsme stihli ogrilovat snad úplně všechno. Co ale musím rozhodně doporučit je chřest s anglickou slaninou - je to delikatesa! Způsobů přípravy je několik, tenhle je však nenáročný a dá se připravit přímo venku, na grilu. 

jerrys eu

Suroviny:

  • čerstvý chřest
  • anglická slanina
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • citronová kůra (2-3 plátky)
  • kousek másla
  • muškátový květ
 

Příprava:

Chřest omyjeme a odkrojíme dřevnaté konce. Na dostatečně velký kus alobalu rozložíme plátky anglické slaniny (dle chuti - my jí můžeme, takže pokládáme hojně). Na slaninu položíme chřest, posypeme špetkou cukru a soli. Přidáme citronovou kůru, kousek másla a špetku muškátu (nemusí být). Přes chřest poklademe ještě pár plátků slaniny a vše zabalíme do alobalu jako bonbón. (Také je možno chřest jednotlivě, nebo po pár kouscích slaninou omotat). Nakonec alobal zabalíme, jako bonbon a dáme na gril, kde se může společně s masem pomalu připravovat. Doba přípravy je různá, záleží na vašich schopnostech rozpálit gril. ,) Bývá to však mezi 20 - 40 minutami. Co říkáte? Vyzkoušíte?   Markét ,)