Exotická dýňová polévka s chilli
Ingredience:
- 1 větší dýně Hokkaido
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mořské soli
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 l vody, nebo zeleninového vývaru
- Mangovo hořčičná chilli omáčka Palíto
- Na ozdobu – dýňová semínka, sladká smetana, vločky chilli
Postup:
- Vydlabanou dýni i se slupkou rozkrájejte na větší kousky.
- V hrnci nechte na olivovém oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a následně k ní přidejte dýni a mořskou sůl.
- Jakmile se zelenina orestuje, přilijte vodu, nebo zeleninový vývar a vařte na mírném plameni přibližně 30 minut, dokud dýně nezměkne.
- Po vychladnutí rozmixujte na hladký krém a dochuťte rozdrceným česnekem.
- Před servírováním přidejte do talíře jednu lžičku mangovo hořčičné chilli omáčky.
- Polévku ozdobte dýňovými semínky, smetanou nebo vločkami chilli.