Exotická dýňová polévka s chilli

Exotická dýňová polévka s chilli

 

Ingredience:

  • 1 větší dýně Hokkaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mořské soli
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 l vody, nebo zeleninového vývaru
  • Mangovo hořčičná chilli omáčka Palíto
  • Na ozdobu – dýňová semínka, sladká smetana, vločky chilli

 

Postup:

  1. Vydlabanou dýni i se slupkou rozkrájejte na větší kousky.
  2. V hrnci nechte na olivovém oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a následně k ní přidejte dýni a mořskou sůl.
  3. Jakmile se zelenina orestuje, přilijte vodu, nebo zeleninový vývar a vařte na mírném plameni přibližně 30 minut, dokud dýně nezměkne.
  4. Po vychladnutí rozmixujte na hladký krém a dochuťte rozdrceným česnekem.
  5. Před servírováním přidejte do talíře jednu lžičku mangovo hořčičné chilli omáčky.
  6. Polévku ozdobte dýňovými semínky, smetanou nebo vločkami chilli.