Bezlepkový dezert? Vyzkoušejte tuto skvělou roládu ze 4 surovin!

Bezlepkový dezert? Vyzkoušejte tuto skvělou roládu ze 4 surovin!

K této roládě jsem se dostala asi před rokem, kdy ji připravila přítelova babička na oslavu narozenin jeho maminky, která drží bezlepkovou dietu. Je lehká, vláčná, chuťově skvělá a navíc velmi jednoduchá. Ocení všichni! Vyzkoušeno.  Suroviny: 6 vajec 70g cukru m


K této roládě jsem se dostala asi před rokem, kdy ji připravila přítelova babička na oslavu narozenin jeho maminky, která drží bezlepkovou dietu. Je lehká, vláčná, chuťově skvělá a navíc velmi jednoduchá. Ocení všichni! Vyzkoušeno.  ceskepralinky

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 70g cukru moučka
  • 2 větší lžíce kakaa
  • 1 kelímek 40% šlehačky (třeba červený kunín)
 

Příprava:

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků. Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200° 8 min. (elektrická, horní a spodní topné těleso) Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit. Až roláda vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha. Rozmotáme roládu, potřeme šlehačkou a zpět zamotáme. Dáme chladit do ledničky na hodinku, dvě.   Recept je opravdu velmi jednoduchý, takže pokud máte v rodině někoho, kdo drží bezlepkovou dietu, můžete ho konečně pohostit chutným a rychlým dezertem. A pokud ne, určitě ji také vyzkoušejte. Jistě se stane jedním z vašich oblíbených receptů.   Markét ,)