před 10 lety, 15.09.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Bezlepkový dezert? Vyzkoušejte tuto skvělou roládu ze 4 surovin!
K této roládě jsem se dostala asi před rokem, kdy ji připravila přítelova babička na oslavu narozenin jeho maminky, která drží bezlepkovou dietu. Je lehká, vláčná, chuťově skvělá a navíc velmi jednoduchá. Ocení všichni! Vyzkoušeno.
Suroviny:
6 vajec
70g cukru m
K této roládě jsem se dostala asi před rokem, kdy ji připravila přítelova babička na oslavu narozenin jeho maminky, která drží bezlepkovou dietu. Je lehká, vláčná, chuťově skvělá a navíc velmi jednoduchá. Ocení všichni! Vyzkoušeno.
Suroviny:
- 6 vajec
- 70g cukru moučka
- 2 větší lžíce kakaa
- 1 kelímek 40% šlehačky (třeba červený kunín)
Příprava:
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme do vyšlehaných žloutků. Směs nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200° 8 min. (elektrická, horní a spodní topné těleso)
Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír. Počkáme tak 5-10 minut a papír odlepíme. Srolujeme i s utěrkou a necháme vychladit. Až roláda vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha. Rozmotáme roládu, potřeme šlehačkou a zpět zamotáme.
Dáme chladit do ledničky na hodinku, dvě.
Recept je opravdu velmi jednoduchý, takže pokud máte v rodině někoho, kdo drží bezlepkovou dietu, můžete ho konečně pohostit chutným a rychlým dezertem. A pokud ne, určitě ji také vyzkoušejte. Jistě se stane jedním z vašich oblíbených receptů.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)