Rybičková pomazánka se sójovými boby ze Světa zdraví
Sójové boby jsou zdrojem rostlinných bílkovin. Sezamová semínka obsahují řadu vitaminů, minerálních látek a stopových prvků (např. vitamin E, vitaminy ze skupiny B, beta karoten, vápník, železo, zinek). Sardinky jsou zdrojem vápníku. Máte-li rádi rybičky, pak si dejte tuto pomazánku ke snídani nebo ke svačině.
- 50 g sardinek (½ konzervy)
- 5 g olivového oleje nebo másla (1 čajová lžička)
- 20 g sójových bobů (doma uvařených dle návodu na obalu)
- 50 g cibule (½ střední cibule)
- 5 g sezamu (1 čajová lžička)
- 50 g celozrnného chleba (1 silnější plátek)
- špetka soli
- (jarní cibulka na ozdobení)
Uvařené a okapané sójové boby umeleme se sezamovými semínky na masovém strojku nebo oboje rozmixujeme tyčovým mixérem.
Přidáme sardinky, nasekanou cibulku a máslo (nebo olivový olej) a vidličkou ušleháme pomazánku.
Pomazánku dochutíme solí a podáváme na celozrnném chlebu, který ještě můžeme posypat najemno nakrájenou jarní cibulkou.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/rybickova-pomazanka-se-sojovymi-boby-a-sezamovymi-seminky
- 1 porce, doba přípravy 20 minut, 1200 kJ
Ingredience: