Rybičková pomazánka se sójovými boby ze Světa zdraví

Rybičková pomazánka se sójovými boby ze Světa zdraví

Sójové boby jsou zdrojem rostlinných bílkovin. Sezamová semínka obsahují řadu vitaminů, minerálních látek a stopových prvků (např. vitamin E, vitaminy ze skupiny B, beta karoten, vápník, železo, zinek). Sardinky jsou zdrojem vápníku. Máte-li rádi rybičky, pak si dejte tuto pomazánku ke snídani nebo ke svačině.

  • 50 g sardinek (½ konzervy)
  • 5 g olivového oleje nebo másla (1 čajová lžička)
  • 20 g sójových bobů (doma uvařených dle návodu na obalu)
  • 50 g cibule (½ střední cibule)
  • 5 g sezamu (1 čajová lžička)
  • 50 g celozrnného chleba (1 silnější plátek)
  • špetka soli
  • (jarní cibulka na ozdobení)

 

Uvařené a okapané sójové boby umeleme se sezamovými semínky na masovém strojku nebo oboje rozmixujeme tyčovým mixérem.

Přidáme sardinky, nasekanou cibulku a máslo (nebo olivový olej) a vidličkou ušleháme pomazánku.

Pomazánku dochutíme solí a podáváme na celozrnném chlebu, který ještě můžeme posypat najemno nakrájenou jarní cibulkou.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/rybickova-pomazanka-se-sojovymi-boby-a-sezamovymi-seminky

 

  • 1 porce, doba přípravy 20 minut, 1200 kJ
Ingredience: