před 10 lety, 24.09.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Chutný a rychlý dezert? Vyzkoušejte citronovou babetu!
Asi se budu opakovat, ale tento recept dělá babička už odpradávna a nikdy se jí ještě nestalo, že by nad ní někdo ohrnoval nos. Je skvělá, rychlá, nadýchaná a chuťově nezaměnitelná s jinou. Vyzkoušejte ji také.
Suroviny:
250g hladké mouky
250g moučkového cukru
Asi se budu opakovat, ale tento recept dělá babička už odpradávna a nikdy se jí ještě nestalo, že by nad ní někdo ohrnoval nos. Je skvělá, rychlá, nadýchaná a chuťově nezaměnitelná s jinou. Vyzkoušejte ji také.

Suroviny:
- 250g hladké mouky
- 250g moučkového cukru
- 4 větší vejce
- 1 dcl horké vody
- 1 dcl oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- kůra 1 citronu
- šťáva ze 3 citronů
Příprava:
Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme po částech horkou vodu a olej, pak vsypeme mouku s práškem do pečiva, kůru a šťávu z citronů, nakonec zlehka vmícháme sníh a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme zhruba při 170-180 stupních asi 30 minut. Upečené necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme citronovou polevou.
Děláváte tuto buchtu, nebo vyzkoušíte poprvé? Podělte se o výsledek!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)