Zákusková inovace? Větrník na plech!

Zákusková inovace? Větrník na plech!

Před několika dny se mi dostal do rukou recept, který jsem ještě nestihla vyzkoušet. Ne, že bych se obávala složitosti, ale naše žaludky se zatím na takový přísun sladkého necítily. A tak se chci zeptat na zkušenosti vás, milí čtenáři. Připravujete tento dezert? Jak vám chut


Před několika dny se mi dostal do rukou recept, který jsem ještě nestihla vyzkoušet. Ne, že bych se obávala složitosti, ale naše žaludky se zatím na takový přísun sladkého necítily. A tak se chci zeptat na zkušenosti vás, milí čtenáři. Připravujete tento dezert? Jak vám chutná?

rzm

Suroviny:

TĚSTO:
  • 750ml vody
  • 250g másla
  • 250g hl. mouky
  • 8-9 vajíček
  NÁPLŇ:
  • 750ml mléka
  • 2 karamelové pudinky
  • 250g másla
  • cukr moučka dle chuti
Na tuto náplň můžeme dát ještě ušlehanou šlehačku s cukrem a ztužovačem,  být to však nemusí.   POLEVA:
  • 250g cukru krupice
  • 250ml smetany na šlehání
 

Příprava:

Těsto: Vodu rozehřejeme s máslem, pak přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až se těsto nelepí na vařečku ani hrnec. (cca 4 minuty) Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka. Těsto rozdělíme na půl, rozválíme na velikost plechu a upečeme dva pláty. Pečeme při 200% asi 40 minut i déle. Lepší křupavější povrch, pak to změkne. Náplň: Uvaříme pudinky a do vychladlého pudinku přidáme máslo a cukr dle chuti, řádně prošleháme. Na náplň dáme nebo nedáme šlehačku se ztužovačem, jak chceme. Skládáme ve stylu plát-náplň-šlehačka-plát.poleva. Poleva: Cukr zkaramelizujeme, přidáme smetanu - varování - smetana nesmí být studená. Takto připravenou směs neprodleně vylijeme na větrník.   Kdo z vás má s tímto receptem zkušenost? Stojí za přípravu v takovémto složení, nebo máte své fígle, který dezert jen vylepší? Podělte se s námi!   Markét ,)