Máte rádi oříšky a pořád hledáte nové a nové recepty, ve kterých byste je mohli využít? Tak to jistě nepohrdnete tímto dokonalým, mnou již několikrát vyzkoušeným receptem, který vždy sklidí úspěch.
Suroviny:
3 vejce
50 g Hery
90 g cukru moučka
1 vanilkový
Máte rádi oříšky a pořád hledáte nové a nové recepty, ve kterých byste je mohli využít? Tak to jistě nepohrdnete tímto dokonalým, mnou již několikrát vyzkoušeným receptem, který vždy sklidí úspěch.

Suroviny:
- 3 vejce
- 50 g Hery
- 90 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 3 PL pomerančové šťávy
- pomerančová kůra
- 120 g hladké mouky
- 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva (2 g)
- 100 g nasekaných lískových oříšků
- 1 skořicový cukr
NÁPLŇ:
- 330 g očištěných jablek
- 2 PL cukru krupice
- 250 ml smetany ke šlehání
Příprava:
Korpus: Celá vejce vyšleháme s cukry do husté pěny, zašleháme pomerančovou šťávu, pak zašleháme prosátou mouku s práškem a kůrou (kupuji sušenou). Ručně vmícháme rozpuštěný a vychladlý tuk. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a hustě posypeme drobně nasekanými lískovými oříšky, smíchanými se skořicovým cukrem (připravíme si předem). Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 12 minut. Upečený korpus překlopíme na čistý plech, odstraníme papír a necháme vychladnout. Plát rozkrojíme na 3 stejné pruhy. Jablka nakrájíme na plátky, přidáme cukr a podle potřeby asi 2 PL vody a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme dotuha. (Kdo chce, přidá 1 Smeta-fix, já nedávám a drží to dobře i druhý den.) Na tác položíme jeden díl korpusu oříšky nahoru, potřeme polovinou jablečné náplně, polovinou šlehačky, přiložíme druhý plát, lehce přitlačíme a naneseme zbytek jablek a šlehačky. Nahoru položíme třetí plát a pocukrujeme okraje. Moučník uložíme minimálně na 1 hodinu do ledničky. Krájíme jedině nožem pilkou a zlehka, bez tlačení.
Pokud vydržíte a dezert si připravíte den předem, jedině mu to prospěje.
Znáte tento recept, nebo se ho chystáte teprve vyzkoušet? Podělte se s námi v komentářích.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)