Hamburger se slaninou, čedarem, pečenou cibulkou a BBQ balzamikovým krémem

Hamburger se slaninou, čedarem, pečenou cibulkou a BBQ balzamikovým krémem

Co budeme potřebovat:

– 4 burger bulky
-800 g mletého hovězího
-200 g másla
-8 plátků čedaru
-2 červené cibule
-BBQ balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
-4 lžíce majonézy
-2 rajčata
-1 snítka petržele
-8 plátků slaniny
-listy salátu lollo biondo a rosso
-2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř

 

Postup:

Do mletého masa vmícháme 100 g změklého másla, sůl a pepř. Z masa vytvoříme čtyři placky cca 1 cm vysoké a necháme odležet. Bulky po vnitřních stranách namažeme zbylým máslem. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, které smícháme s najemno nakrájenou petrželí, půlkou červené cibule a olivovým olejem, lehce osolíme. Burgery z obou stran grilujeme na rozehřátém grilu, v půlce pečení přidáme na gril plátky slaniny, cibuli nakrájenou na kolečka a vše necháme řádně opéct. Před dopečením na každý burger položíme 2 plátky čedaru a rozpečeme bulky. Poté už vrstvíme: obě půlky bulky potřeme majonézou, na spodní dáme listy salátu, pokapeme BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou, salsou z rajčat, přidáme ugrilované burgery, slaninu, cibuli, znovu rajčatovou salsu a přiklopíme.

Ingredience: