O téhle dobrůtce jsem již dlouhá léta slýchala od své kamarádky, nicméně nikdy jsem si netroufla jí požádat o recept a vyzkoušet ji. Udělala jsem to teprve nedávno a teď lituji, že jsem o něj nepožádala již dříve.
Suroviny:
TĚSTO:
2 vejce
1 vanilkový cukr
10
O téhle dobrůtce jsem již dlouhá léta slýchala od své kamarádky, nicméně nikdy jsem si netroufla jí požádat o recept a vyzkoušet ji. Udělala jsem to teprve nedávno a teď lituji, že jsem o něj nepožádala již dříve.

Suroviny:
TĚSTO:
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukru moučka
- 90 g hladké mouky
- ½ prášku do pečiva
- 30 g kakaa
- 90 g másla
- 70 ml smetany ke šlehání
POLEVA:
- 150 g hořké čokolády
- 20 g másla
- 20 g 100% tuku
- 4 PL smetany ke šlehání
- rozinky v rumu
Příprava:
Z mouky, cukru, kakaa a prášku do pečiva uděláme sypkou směs. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce s vanilkový cukrem vyšleháme do pěny, ručně vmícháme sypkou směs a vlijeme máslo. Pak opět za stálého šlehání pomaličku vléváme smetanu a těsto vyšleháme do pěny. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 35 minut. Korpus necháme na kuchyňské mřížce vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu spolu s tuky a smetanou a vymícháme hladkou polevu, která později neztuhne úplně, ale ani nepoteče. Korpus potřeme polevou, posypeme okapanými rozinkami a polijeme zbytkem polevy. Necháme ztuhnout.
Pokud vyzkoušíte, napište nám, jak chutnalo! Věřím, že tento recept se stane jedním z vašich oblíbených.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)