Pro milovníky kvalitních dezertů - francouzský čokoládový řez!

Pro milovníky kvalitních dezertů - francouzský čokoládový řez!

O téhle dobrůtce jsem již dlouhá léta slýchala od své kamarádky, nicméně nikdy jsem si netroufla jí požádat o recept a vyzkoušet ji. Udělala jsem to teprve nedávno a teď lituji, že jsem o něj nepožádala již dříve.  Suroviny: TĚSTO: 2 vejce 1 vanilkový cukr 10


O téhle dobrůtce jsem již dlouhá léta slýchala od své kamarádky, nicméně nikdy jsem si netroufla jí požádat o recept a vyzkoušet ji. Udělala jsem to teprve nedávno a teď lituji, že jsem o něj nepožádala již dříve. 

l8992

Suroviny:

TĚSTO:
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g cukru moučka
  • 90 g hladké mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 90 g másla
  • 70 ml smetany ke šlehání
  POLEVA:
  • 150 g hořké čokolády
  • 20 g másla
  • 20 g 100% tuku
  • 4 PL smetany ke šlehání
  • rozinky v rumu
 

Příprava:

Z mouky, cukru, kakaa a prášku do pečiva uděláme sypkou směs. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Celá vejce s vanilkový cukrem vyšleháme do pěny, ručně vmícháme sypkou směs a vlijeme máslo. Pak opět za stálého šlehání pomaličku vléváme smetanu a těsto vyšleháme do pěny. Formu na biskupský chlebíček vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 35 minut. Korpus necháme na kuchyňské mřížce vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu spolu s tuky a smetanou a vymícháme hladkou polevu, která později neztuhne úplně, ale ani nepoteče. Korpus potřeme polevou, posypeme okapanými rozinkami a polijeme zbytkem polevy. Necháme ztuhnout.   Pokud vyzkoušíte, napište nám, jak chutnalo! Věřím, že tento recept se stane jedním z vašich oblíbených.   Markét ,)