Netradiční dezert v podobě Ausburských řezů - vyzkoušejte!

Netradiční dezert v podobě Ausburských řezů - vyzkoušejte!

Také už máte dost tradičních dezertů, buchet a koláčů, které vy a celá vaše rodina stále dokola peče? Tak vyzkoušejte tuto lahodnou pochoutku! Úspěch zaručen. Suroviny: KORPUS:  400 g hladké mouky 150 g cukru moučka 250 g másla 1 žloutek 3 PL kakaa 3 PL ml


Také už máte dost tradičních dezertů, buchet a koláčů, které vy a celá vaše rodina stále dokola peče? Tak vyzkoušejte tuto lahodnou pochoutku! Úspěch zaručen.

mimi

Suroviny:

KORPUS: 
  • 400 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 250 g másla
  • 1 žloutek
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL mléka
  • 1 prášek do pečiva
  NÁPLŇ: 
  • 500 g tvarohu v kostce
  • 150 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 žloutky
  • sníh ze 4 bílků
  • 3 PL rozpuštěného másla
  DÁLE: 
  • čokoládová poleva
 

Příprava:

Z bílků ušleháme pevný sníh. Ostatní suroviny smícháme nebo krátce prošleháme, lehce vmícháme sníh. Na vále vypracujeme těsto, rozpůlíme, jeden díl rozválíme na vymazaném plechu 30 x 40 cm a potřeme tvarohovou náplní. Druhý díl rozválíme na pečícím papíře, přiklopíme na náplň a sundáme papír. Pečeme na 180°C 25 – 30 minut. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a případně i pocákáme bílou polevou a promícháme.   Už jste vyzkoušeli? Podělte se s námi, jak vám chutnalo.   Markét ,)