před 10 lety, 23.10.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Netradiční dezert v podobě Ausburských řezů - vyzkoušejte!
Také už máte dost tradičních dezertů, buchet a koláčů, které vy a celá vaše rodina stále dokola peče? Tak vyzkoušejte tuto lahodnou pochoutku! Úspěch zaručen.
Suroviny:
KORPUS:
400 g hladké mouky
150 g cukru moučka
250 g másla
1 žloutek
3 PL kakaa
3 PL ml
Také už máte dost tradičních dezertů, buchet a koláčů, které vy a celá vaše rodina stále dokola peče? Tak vyzkoušejte tuto lahodnou pochoutku! Úspěch zaručen.

Suroviny:
KORPUS:
- 400 g hladké mouky
- 150 g cukru moučka
- 250 g másla
- 1 žloutek
- 3 PL kakaa
- 3 PL mléka
- 1 prášek do pečiva
NÁPLŇ:
- 500 g tvarohu v kostce
- 150 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 3 žloutky
- sníh ze 4 bílků
- 3 PL rozpuštěného másla
DÁLE:
Příprava:
Z bílků ušleháme pevný sníh. Ostatní suroviny smícháme nebo krátce prošleháme, lehce vmícháme sníh. Na vále vypracujeme těsto, rozpůlíme, jeden díl rozválíme na vymazaném plechu 30 x 40 cm a potřeme tvarohovou náplní. Druhý díl rozválíme na pečícím papíře, přiklopíme na náplň a sundáme papír. Pečeme na 180°C 25 – 30 minut. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a případně i pocákáme bílou polevou a promícháme.
Už jste vyzkoušeli? Podělte se s námi, jak vám chutnalo.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)