Hrnková třešňová bublanina
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 50 min. Náročnost: *
Ingredience:
0,5 hrnku oleje
2 vejce
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
1 hrnek krystalového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
300 g třešní bez pecek
Postup:
- Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr krystal a olej. Vše důkladně promícháme.
- Do plechu vložíme pečicí papír a vylijeme do něj hotovou směs.
- Na vrch směsi naklademe vypeckované třešně.
- Bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 35 minut.
Tip: Během letních měsíců doporučujeme použít čerstvé třešně. Mimo sezónu můžeme vařit z třešní zavařených.
zdroj www.akademiekvality.cz