Hrnková třešňová bublanina

Hrnková třešňová bublanina

 

Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 50 min.  Náročnost: *

 

Ingredience:

0,5 hrnku oleje
2 vejce
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
1 hrnek krystalového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
300 g třešní bez pecek

 

Postup:

  1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr krystal a olej. Vše důkladně promícháme.
  2. Do plechu vložíme pečicí papír a vylijeme do něj hotovou směs.
  3. Na vrch směsi naklademe vypeckované třešně.
  4. Bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 35 minut.

 

Tip: Během letních měsíců doporučujeme použít čerstvé třešně. Mimo sezónu můžeme vařit z třešní zavařených.

 

zdroj www.akademiekvality.cz