Výborné borůvkové řezy - ty musíte vyzkoušet!

Výborné borůvkové řezy - ty musíte vyzkoušet!

Milujete borůvky a i když už jejich sezóna dávno skončila, máte jich doma stále dostatek v podobě kompotu? Mám tu pro vás dnes super tip na jejich zužitkování, se kterým jistě uspějete u širokého okolí. Nevěříte? Vyzkoušejte! Suroviny: TĚSTO: Vejce 5 ks Cukr krup


Milujete borůvky a i když už jejich sezóna dávno skončila, máte jich doma stále dostatek v podobě kompotu? Mám tu pro vás dnes super tip na jejich zužitkování, se kterým jistě uspějete u širokého okolí. Nevěříte? Vyzkoušejte! denicek pise cz

Suroviny:

TĚSTO:
  • Vejce 5 ks
  • Cukr krupice 200g
  • Mléko 100 ml
  • Olej 100 ml
  • Polohrubá mouka 250g
  • Prášek do pečiva 1 ks
  NÁPLŇ:
  • Borůvkový kompot 1 ks
  • Borůvkový džem 1 ks
  KRÉM:
  • Mléko 1 l
  • Vanilkový pudink 3 ks
  • Cukr krupice 4 lžíce
  • Zakysaná smetana 2 ks
  • Vanilkový cukr 2 ks
  • Šlehačka v prášku od Oetkera 2 ks
  • Ztužovač šlehačky 1 ks
  • na ozdobu nastrouhaná čokoláda Ledové kaštany
 

Příprava:

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech kokosem a upečeme na 180st. cca 15-20 min. Scedíme kompot (nebo dva malé) a šťávou pokapeme vychladlý piškot. Natřeme lehce džemem (dávám kyselejší) a na to dáme scezené borůvky. Natřeme krémem, pak šlehačkovou vrstvou a posypeme nastrouhanou čokoládou (Ledové kaštany). Krém: V mléce uvaříme vanilkový pudink s cukrem a do vychladlého vmícháme zakysané smetany, do kterých přidáme vanilkový cukr (přidávám i kapku rumu), vyšleháme. Na krém z pudinku natřeme ušlehané šlehačky v prášku se ztužovačem, dle návodu. Jelikož jsem měla zbytek mražených borůvek, tak jsem je nanesla na pudinkovou vrstvu a pak jsem dala ušlehané šlehačky, to není nutné. Výborné je to i s jahodami.   Plánujete vyzkoušet? Podělte se s námi o výsledek!   Markét