Milujete borůvky a i když už jejich sezóna dávno skončila, máte jich doma stále dostatek v podobě kompotu? Mám tu pro vás dnes super tip na jejich zužitkování, se kterým jistě uspějete u širokého okolí. Nevěříte? Vyzkoušejte!
Suroviny:
TĚSTO:
Vejce 5 ks
Cukr krup
Milujete borůvky a i když už jejich sezóna dávno skončila, máte jich doma stále dostatek v podobě kompotu? Mám tu pro vás dnes super tip na jejich zužitkování, se kterým jistě uspějete u širokého okolí. Nevěříte? Vyzkoušejte!
Suroviny:
TĚSTO:
- Vejce 5 ks
- Cukr krupice 200g
- Mléko 100 ml
- Olej 100 ml
- Polohrubá mouka 250g
- Prášek do pečiva 1 ks
NÁPLŇ:
- Borůvkový kompot 1 ks
- Borůvkový džem 1 ks
KRÉM:
- Mléko 1 l
- Vanilkový pudink 3 ks
- Cukr krupice 4 lžíce
- Zakysaná smetana 2 ks
- Vanilkový cukr 2 ks
- Šlehačka v prášku od Oetkera 2 ks
- Ztužovač šlehačky 1 ks
- na ozdobu nastrouhaná čokoláda Ledové kaštany
Příprava:
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech kokosem a upečeme na 180st. cca 15-20 min. Scedíme kompot (nebo dva malé) a šťávou pokapeme vychladlý piškot. Natřeme lehce džemem (dávám kyselejší) a na to dáme scezené borůvky. Natřeme krémem, pak šlehačkovou vrstvou a posypeme nastrouhanou čokoládou (Ledové kaštany). Krém: V mléce uvaříme vanilkový pudink s cukrem a do vychladlého vmícháme zakysané smetany, do kterých přidáme vanilkový cukr (přidávám i kapku rumu), vyšleháme. Na krém z pudinku natřeme ušlehané šlehačky v prášku se ztužovačem, dle návodu. Jelikož jsem měla zbytek mražených borůvek, tak jsem je nanesla na pudinkovou vrstvu a pak jsem dala ušlehané šlehačky, to není nutné. Výborné je to i s jahodami.
Plánujete vyzkoušet? Podělte se s námi o výsledek!
Markét
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)