Jste milovníky dezertů z čokolády? V tom případě jistě oceníte tento rychlý a velmi chutný recept na čokoládové puklinky, které již po prvním vyzkoušení zařadíte mezi své oblíbené.
Suroviny:
2 ks vejce
60 g másla
100 g moučkového cukru
200 g hořké čokol
Jste milovníky dezertů z čokolády? V tom případě jistě oceníte tento rychlý a velmi chutný recept na čokoládové puklinky, které již po prvním vyzkoušení zařadíte mezi své oblíbené.

Suroviny:
- 2 ks vejce
- 60 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 200 g hořké čokolády - nejlépe 75% kakaa
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
NA OBALENÍ:
- cukr krystal
- moučkový cukr
Příprava:
Nasekanou čokoládu roztopíme ve vodní lázni. Necháme lehce zchladit. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a vanilkou, přidáme čokoládu a prošleháme dokud se směs nespojí. Přidáme jedno vejce , lehce prošleháme metlou a přidáme druhé a opět lehce prošleháme. Přidáme mouku a dobře zpracujeme v těsto. Přikryjeme a necháme těsto nejlépe přes noc uležet. Z vychlazeného těsta po kouscích děláme v suchých dlaních malé kouličky o průměru cca 1,5 cm. Kouličky obalujeme nejdřív v misce s krystalovým cukrem a poté v misce s moučkovým cukrem, cukr neoklepáváme. Kouličky poklademe na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 8 - 10 minut. Nepřepečte, vysušily by se, musí zůstat uvnitř vlahé. Přendejte do mísy a můžete je mlsat. Nejlepší jsou teplé a čerstvé, pak ztrácí na měkkosti. Jsou opravdu výborné a žravé, zmiznou rychlostí blesku. Obalení v krystalu a moučce má své opodstatnění, krystal při pečení zvlhne a díky puklinám pak vznikne krásný bílo hnědý efekt. Čokoláda je vhodná o obsahu 55% - 75% kakaa.
Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak jste si pochutnali!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)