Máte rádi čokoládové dezerty? Máme pro vás tip!

Máte rádi čokoládové dezerty? Máme pro vás tip!

Jste milovníky dezertů z čokolády? V tom případě jistě oceníte tento rychlý a velmi chutný recept na čokoládové puklinky, které již po prvním vyzkoušení zařadíte mezi své oblíbené.  Suroviny: 2 ks vejce 60 g másla 100 g moučkového cukru 200 g hořké čokol


Jste milovníky dezertů z čokolády? V tom případě jistě oceníte tento rychlý a velmi chutný recept na čokoládové puklinky, které již po prvním vyzkoušení zařadíte mezi své oblíbené. 

Suroviny:

  • 2 ks vejce
  • 60 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g hořké čokolády - nejlépe 75% kakaa
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  NA OBALENÍ:
  • cukr krystal
  • moučkový cukr
 

Příprava:

Nasekanou čokoládu roztopíme ve vodní lázni. Necháme lehce zchladit. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a vanilkou, přidáme čokoládu a prošleháme dokud se směs nespojí. Přidáme jedno vejce , lehce prošleháme metlou a přidáme druhé a opět lehce prošleháme. Přidáme mouku a dobře zpracujeme v těsto. Přikryjeme a necháme těsto nejlépe přes noc uležet. Z vychlazeného těsta po kouscích děláme v suchých dlaních malé kouličky o průměru cca 1,5 cm. Kouličky obalujeme nejdřív v misce s krystalovým cukrem a poté v misce s moučkovým cukrem, cukr neoklepáváme. Kouličky poklademe na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 8 - 10 minut. Nepřepečte, vysušily by se, musí zůstat uvnitř vlahé. Přendejte do mísy a můžete je mlsat. Nejlepší jsou teplé a čerstvé, pak ztrácí na měkkosti. Jsou opravdu výborné a žravé, zmiznou rychlostí blesku. Obalení v krystalu a moučce má své opodstatnění, krystal při pečení zvlhne a díky puklinám pak vznikne krásný bílo hnědý efekt. Čokoláda je vhodná o obsahu 55% - 75% kakaa.   Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak jste si pochutnali!   Markét ,)