HRUŠKOVO-FÍKOVÁ MARMELÁDA S DROBENKOU ZE SUŠENEK LOTUS BISCOFF
Recept pro 4 osoby
• 600 g hrušek (cca 4 ks)
• 350 g čerstvých fíků (cca 8 ks)
• 500 g želírovacího cukru
• šťáva z 1 citrónu
• ½ ks skořice
• 60 g Lotus Biscoff sušenek
POSTUP:
Oloupejte hrušky a nakrájejte je na malé kousky. Omyjte fíky, odstraňte konce fíků a také je nakrájte na malé kousky.
Vložte ovoce, želírovací cukr a šťávu z citrónu do mísy. Nechte 1 hodinu marinovat.
Poté směs vložte do hrnce společně se skořicí a nechte dojít k varu. Vařte 15 minut.
Zkuste nakapat směs na studený talířek, zda směs ztuhne. Případně dle potřeby vařte dalších 5 minut.
Poté plňte vysterilizované sklenice až skoro po okraj, který nechte cca 1 cm.
Rozemelte či rozdrťte Lotus Biscoff sušenky. Přidejte do každé sklenice s džemem a pomocí čajové lžičky opatrně promíchejte.
Uzavřete sklenice a otočte dnem vzhůru. Nechte vychladnout.
Ingredience: