Jablečný koláč se sušenkami Lotus

Jablečný koláč se sušenkami Lotus

Recept pro 6 osob

• 200 g mouky
• 150 g cukru
• 11 lžic rostlinného oleje např. řepkový olej
• 8 lžic mléka
• 5 vajec
• 120 g Lotus Biscoff sušenek (15 ks)
• 2 jablka

 

POSTUP:

Předehřejte troubu na 200°C.

Smíchejte dohromady 100 g cukru, 7 lžic oleje, mléko, 3 vejce a 8 ks rozemletých Lotus Biscoff sušenek.

Směs nalijte do máslem vymazané koláčové formy.

Oloupejte jablka a odstraňte jádřince. Jablka nakrájejte na čtvrtiny a poté na slabé plátky.

Zbývajícími 7 ks rozemletými Lotus Biscoff sušenkami posypte rovnoměrně směs. Plátky jablek poskládejte do celé koláčové formy. 

Smíchejte zbývající 4 lžíce oleje, 50 g cukru a 2 vejce. Touto směsí polijte důkladně všechny jablka tak, aby jste na žádné nezapomněli.

Pečte v troubě cca 20 až 25 minut.

Ingredience: