Jablečný koláč se sušenkami Lotus
Recept pro 6 osob
• 200 g mouky
• 150 g cukru
• 11 lžic rostlinného oleje např. řepkový olej
• 8 lžic mléka
• 5 vajec
• 120 g Lotus Biscoff sušenek (15 ks)
• 2 jablka
POSTUP:
Předehřejte troubu na 200°C.
Smíchejte dohromady 100 g cukru, 7 lžic oleje, mléko, 3 vejce a 8 ks rozemletých Lotus Biscoff sušenek.
Směs nalijte do máslem vymazané koláčové formy.
Oloupejte jablka a odstraňte jádřince. Jablka nakrájejte na čtvrtiny a poté na slabé plátky.
Zbývajícími 7 ks rozemletými Lotus Biscoff sušenkami posypte rovnoměrně směs. Plátky jablek poskládejte do celé koláčové formy.
Smíchejte zbývající 4 lžíce oleje, 50 g cukru a 2 vejce. Touto směsí polijte důkladně všechny jablka tak, aby jste na žádné nezapomněli.
Pečte v troubě cca 20 až 25 minut.
Ingredience: