Falešný medovník? Ten musíte vyzkoušet!

Falešný medovník? Ten musíte vyzkoušet!

Také milujete tu jedinečnou chuť medovníku, ale nechce se vám trávit několik hodin jeho přípravou doma? Vyzkoušejte tuto ,,falešnou" variantu. Uvidíte, že budete spokojení.  [caption id="attachment_28331" align="aligncenter" width="565"] Ilustrační foto.[/caption]   Suro


Také milujete tu jedinečnou chuť medovníku, ale nechce se vám trávit několik hodin jeho přípravou doma? Vyzkoušejte tuto ,,falešnou" variantu. Uvidíte, že budete spokojení.  [caption id="attachment_28331" align="aligncenter" width="565"]Russian-Honey-Cake Ilustrační foto.[/caption]  

Suroviny:

Těsto:
  • 150g másla
  • 1 vejce
  • 150g cukru
  • 8 lžic medu
  • 370g hladké mouky
  • prášek do pečiva
Krém:
  • 1 obyčejné Salko
  • 2 zakysané smetany
  • 1 ztužovač za studena
  • cca 150g drobečků z těsta
 

Příprava:

Rozpustíme máslo a smícháme s medem, vejcem a cukrem. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Nejraději vytvaruji rukou a pak dovyválím rovnou na plechu malým válečkem. Toto těsto je na malý plech. Pečeme při 170°C asi 15 minut. Odkrojíme okraje (asi jeden centimetr) a později použije do těsta a na ozdobu. Když se těsto peče, připravíme si krém. Smícháme zakysanou smetanu a obyčejné Salko. Pak se přidají drobečky a promíchá se.Připravíme si podle návodu ztužovač za studena (do 100ml vody zašleháme pytlík ztužovače) a ihned nalijeme do krému. Může se použít i želatina v plátkách, ale s tím víc práce. Nějaké drobečky si nechte na ozdobu! Krém se natře na placku. Zbytek drobečků s těsta smícháme s rozdrcenými oříšky a nasypeme na krém. Dáme ztuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny.   Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak jste si pochutnali!   Markét ,)