Máte chuť na opravdu kvalitní dezert z dobré čokolády a ve Vaší kuchařce se žádný takový nenachází? Nezoufejte, jeden takový tu pro Vás právě dnes mám.
Suroviny:
225g čokolády (nejlépe použít vysokoprocentní nad 70%kakaa)
60g másla
2 vejce
10dkg cukru kry
Máte chuť na opravdu kvalitní dezert z dobré čokolády a ve Vaší kuchařce se žádný takový nenachází? Nezoufejte, jeden takový tu pro Vás právě dnes mám.
Suroviny:
- 225g čokolády (nejlépe použít vysokoprocentní nad 70%kakaa)
- 60g másla
- 2 vejce
- 10dkg cukru krystal
- pár kapek vanilkové esence
- 225 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- cukr krystal
- cukr moučka
Příprava:
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. V míse našleháme vejce spolu s cukrem - přimícháme alespoň malinko vychlazenou čokoládu s máslem, přidáme pár kapek vanilkové esence, našleháme a pomalu přišleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Důkladně umícháme,těsto vyklepneme do folie, nebo sáčku a necháme přes noc, nebo minimálně 3 hodiny odpočinout v lednici. Z těsta tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu (můžou být i malinko menší, důkladně obalíme nejdříve v cukru krystal, poté v cukru moučka (cukry si připravíme do mističek). Kuličky dáme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme přibližně 12 minut. Cukry utvoří popraskaný povrch a Vy můžete okouzlit děti a návštěvy!
Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak se podařilo!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)