Donuty s čokoládovou a tvarohovou polevou
INGREDIENCE
- Tvaroh tučný 125 g
- Špaldová hladká mouka 125 g
- Třtinový cukr very dark 2 lžíce
- Čerstvá BIO vejce 6 ks M 2 ks
- Kokosový olej 3 lžíce
- Sušené droždí 1.5 lžičky
- Prášek do pečiva 1 lžička
- Perníkové koření 1 lžička
- Sůl 1 špetka
Poleva - Čokoláda hořká 40 g
- Mandle loupané 30 g
- Tvaroh tučný 3 lžíce
- Citronová kůra
- Maliny
- Javorový sirup grade C 1 lžička
POSTUP
Nejprve si v míse smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a sůl. Vše promíchejte.
Poté dejte do hrníčku 2 lžíce vlažné vody a k ní sušené droždí. Míchejte, dokud se droždí s vodou nespojí.
Vajíčka vyšlehejte společně s třtinovým cukrem. Po vyšlehání přidejte droždí s vodou, tvaroh a důkladně promíchejte.
Nakonec do připravené směsi pomalu přidávejte sypkou směs a metličkou míchejte, abyste neměli v těstu hrudky.
Potom přidejte rozpuštěný kokosový olej a hotovým těstem plňte formu na donuty.
Pečte při 180 °C 15 minut. Hotové donuty nechte vychladnout a připravte si polevy.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a poté pomocí lžičky donuty polijte. Dozdobte nasekanými mandlemi.
Bílou polevu připravte smícháním tvarohu, kůry z bio citronu a javorového sirupu. Vše zamíchejte a opět pomocí lžičky ozdobte donuty.
Nakonec přidejte čerstvé maliny a mandle.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/donuty-s-cokoladovou-a-tvarohovou-polevou