Tiramisu roláda. Tu prostě musíte vyzkoušet!

Tiramisu roláda. Tu prostě musíte vyzkoušet!

Dnes přináším recept na tiramisu roládu, kterou musíte vyzkoušet z jednoho prostého důvodu - já ji ještě nezkoušela! A potřebuji poreferovat, jestli se s ní popere i roládový antitalent!  Suroviny: KORPUS: 4 vejce 80 g cukru krupice 80 g polohrubé mouky KRÉM:


Dnes přináším recept na tiramisu roládu, kterou musíte vyzkoušet z jednoho prostého důvodu - já ji ještě nezkoušela! A potřebuji poreferovat, jestli se s ní popere i roládový antitalent!  0a

Suroviny:

KORPUS:
  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 80 g polohrubé mouky
KRÉM:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr moučka (dle chuti - cca 3PL)
DÁLE:
  • 20 dětských piškotů
  • 150 silné černé kávy
  • 2 PL rumu
  • kakao
  • 50 g mléčné čokolády
 

Příprava:

Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, lehce vmícháme prosátou mouku, těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme asi 12 minut. Upečený piškot srolujeme i s papírem a necháme vychladnout. Mascarpone smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, spojíme s ušlehanou smetanou. Z piškotu odstraníme papír a natřeme asi polovinu krému. Dětské piškoty máčíme ve studené kávě s rumem a skládáme vždy dva k sobě podél delšího kraje korpusu. Stočíme do rolády, přitom korpus pokapeme zbytkem kávy. Roládu uložíme na tác, potřeme krémem, hustě posypeme kakaem a zbytkem krému ozdobíme. Necháme ztuhnout v ledničce. Nad párou rozpustíme čokoládu, natřeme ji na pečící papír a ztuhlou nakrájíme na kousky, kterými roládu ozdobíme.   Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak chutnalo!   Markét ,)