Povidlový pletenec k nedělní kávičce!

Povidlový pletenec k nedělní kávičce!

U tohoto receptu se nebudu dlouho rozepisovat - je prostě výborný. Pekla jsem ho už několikrát a nikdy dlouho nevydržel. Ač se příprava může zdát komplikovaná, opak je pravdou. Jakmile to budete mít v ruce, máte jej za pár minut hotový.  Suroviny: 250 ml mléka 130 g ro


U tohoto receptu se nebudu dlouho rozepisovat - je prostě výborný. Pekla jsem ho už několikrát a nikdy dlouho nevydržel. Ač se příprava může zdát komplikovaná, opak je pravdou. Jakmile to budete mít v ruce, máte jej za pár minut hotový.  000000a

Suroviny:

  • 250 ml mléka
  • 130 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 100g cukru krupice
  • vanilka
  • špetka soli
  • 3/4 balíčku sušeného droždí
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • povidla
  • máslo
 

Příprava:02

Pokud děláte v pekárně tak dávat suroviny přesně podle receptu,pokud ručně musíte udělat prvně kvásek. Těsto necháme vykynout a pak rozdělíme na 3 stejné části, každou část na pomoučeném vále vyválíme do kruhu, podle velikosti kulaté formy. Formu vysteleme pečícím papírem až po okraj a přeneseme první plát který potřeme povidly, 1 cm od okraje necháme volný. Na něj položíme druhý vyválený plát a okraje stlačíme k sobě. Opět potřeme povidly položíme poslední plát,ten již povidly nepotíráme, jen stlačíme okraje k sobě, aby povidla nevytekla. Teď si koláč rozkrojíme na osm stejný03ch dílů, ale uprostřed necháme kolečko o průměru +- 3 cm,aby jsme ho nerozkrájeli úplně a držel pohromadě. Každý díl si ještě rozkrojíme na dva proužky,které budeme stejnoměrně kroutit od středu ven. Tak pokračujeme se všemi dílky. Nakonec potřeme rozpuštěným máslem a upečeme dozlatova. V horkovzdušné troubě cca 45 minut, při 175°. Každá trouba ale plete jinak, takže důkladně hlídáme!   Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo.   Markét ,)