Povidlový pletenec k nedělní kávičce!

U tohoto receptu se nebudu dlouho rozepisovat - je prostě výborný. Pekla jsem ho už několikrát a nikdy dlouho nevydržel. Ač se příprava může zdát komplikovaná, opak je pravdou. Jakmile to budete mít v ruce, máte jej za pár minut hotový. Suroviny: 250 ml mléka 130 g ro

Suroviny:
- 250 ml mléka
- 130 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 100g cukru krupice
- vanilka
- špetka soli
- 3/4 balíčku sušeného droždí
- 300 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- povidla
- máslo
Příprava:
Pokud děláte v pekárně tak dávat suroviny přesně podle receptu,pokud ručně musíte udělat prvně kvásek.
Těsto necháme vykynout a pak rozdělíme na 3 stejné části, každou část na pomoučeném vále vyválíme do kruhu, podle velikosti kulaté formy.
Formu vysteleme pečícím papírem až po okraj a přeneseme první plát který potřeme povidly, 1 cm od okraje necháme volný. Na něj položíme druhý vyválený plát a okraje stlačíme k sobě. Opět potřeme povidly položíme poslední plát,ten již povidly nepotíráme, jen stlačíme okraje k sobě, aby povidla nevytekla.
Teď si koláč rozkrojíme na osm stejný
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)