Bezlepkový borůvkový koláč
Bezlepkový borůvkový koláč
Ingredience (na 1 koláč):
Těsto:
250g směsi na přípravu koláčů Nutrifree, 125 g rozpuštěného másla, 125 g třtinového cukru, špetka soli, 1 vejce
Drobenka:
50g másla, 50 g třtinového cukru, 80 g směsi na přípravu koláčů Nutrifree + borůvky
Postup:
Ve větší míse smíchejte všechny suroviny na těsto a rukama jej důkladně zpracujte, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto. Poté si připravte drobenku. Máslo, cukr i bezlepkovou mouku smíchejte v jedné misce
a zpracovávejte vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs.
Do pečenky dejte nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačte na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem. Poté těsto hojně posypte borůvkami a nakonec zasypejte drobenkou.
Přikryjte poklicí, pečenku zapněte a cca 60 minut pečte, až je těsto zlatavé.
Nechte 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujte a podávejte.
Tip: Koláč bude vynikající se smetanovým jogurtem, zakysanou smetanou či zmrzlinou.
Ingredience: