před 10 lety, 06.03.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Výborné a lehké jahodové řezy, na kterých si zaručeně pochutnáte!
Také milujete jahody? Dnes jsem cestou v obchodním domě potkávala spoustu lidí, kteří zvolili právě tuto dobrotu, jako chystaný dar k nadcházejícímu MDŽ. Pokud i Vy budete patřit mezi ty, kteří budou jahodami obdarování, víme, jak je zužitkovat!
Suroviny:
KORPUS:
4 vej
Také milujete jahody? Dnes jsem cestou v obchodním domě potkávala spoustu lidí, kteří zvolili právě tuto dobrotu, jako chystaný dar k nadcházejícímu MDŽ. Pokud i Vy budete patřit mezi ty, kteří budou jahodami obdarování, víme, jak je zužitkovat!
Suroviny:
KORPUS:
- 4 vejce
- 80 g cukru krupice
- 90 g polohrubé mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 2 PL oleje
KRÉM:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g vaničkového tvarohu
- 180 g zakysané smetany
- asi 350 g mixovaných jahod
- 3 PL cukru moučka
- 5 želatinových plátků
DÁLE:
- nastrouhaná bílá čokoláda či celé jahody na ozdobu
Příprava:
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny (asi 10 minut šlehat), vmícháme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm v troubě předehřáté na 180°C.
Ušleháme smetanu. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mixovanými jahodami, vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu podle návodu na sáčku. Na vychladlý korpus položíme ráfek, nalijeme krém a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe přes noc. Po nakrájení ozdobíme každý díl nastrouhanou bílou čokoládou, či celou jahodou.
Vyzkoušeli jste? Napište, jak Vám chutnalo!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)