Výborné a lehké jahodové řezy, na kterých si zaručeně pochutnáte!

Výborné a lehké jahodové řezy, na kterých si zaručeně pochutnáte!

Také milujete jahody? Dnes jsem cestou v obchodním domě potkávala spoustu lidí, kteří zvolili právě tuto dobrotu, jako chystaný dar k nadcházejícímu MDŽ. Pokud i Vy budete patřit mezi ty, kteří budou jahodami obdarování, víme, jak je zužitkovat! Suroviny: KORPUS: 4 vej


Také milujete jahody? Dnes jsem cestou v obchodním domě potkávala spoustu lidí, kteří zvolili právě tuto dobrotu, jako chystaný dar k nadcházejícímu MDŽ. Pokud i Vy budete patřit mezi ty, kteří budou jahodami obdarování, víme, jak je zužitkovat! 0,1

Suroviny:

KORPUS:
  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 90 g polohrubé mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 2 PL oleje
KRÉM:
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g vaničkového tvarohu
  • 180 g zakysané smetany
  • asi 350 g mixovaných jahod
  • 3 PL cukru moučka
  • 5 želatinových plátků
DÁLE:
  • nastrouhaná bílá čokoláda či celé jahody na ozdobu
 

Příprava:

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny (asi 10 minut šlehat), vmícháme olej a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm v troubě předehřáté na 180°C. Ušleháme smetanu. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mixovanými jahodami, vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu podle návodu na sáčku. Na vychladlý korpus položíme ráfek, nalijeme krém a necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe přes noc. Po nakrájení ozdobíme každý díl nastrouhanou bílou čokoládou, či celou jahodou.   Vyzkoušeli jste? Napište, jak Vám chutnalo!   Markét ,)