Buchta ,,lehký vánek". Tu musíte vyzkoušet!

Buchta ,,lehký vánek". Tu musíte vyzkoušet!

Máte rádi nadýchané a jemné dezerty? V tom případě zbystřete, protože buchta lehký vánek je tou pravou volbou právě pro vás. Osobně odzkoušeno a doporučeno! Suroviny: Těsto: 300 g Hery 300 g cukru moučka 1 vanilkový cukr 1 lžička rumu 4 žloutky 3 PL mléka


Máte rádi nadýchané a jemné dezerty? V tom případě zbystřete, protože buchta lehký vánek je tou pravou volbou právě pro vás. Osobně odzkoušeno a doporučeno! 01aa

Suroviny:

Těsto:
  • 300 g Hery
  • 300 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička rumu
  • 4 žloutky
  • 3 PL mléka
  • 6 bílků
  • 400 g hladké mouky
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášek do pečiva
Náplň:
  • 500 g tvarohu (kostka v alobalu)
  • 3 PL cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 50 ml mléka
 

Příprava:

Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Změklé máslo se zbytkem cukru a s rumem vyšleháme do pěny, pomalu přidáváme žloutky a mléko, stále šleháme. Ručně metličkou zapracujeme střídavě mouku a sníh z bílků. Suroviny na náplň zamícháme nebo krátce prošleháme. Na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm natřeme polovinu těsta a rozetřeme tvarohovou náplň. Do zbytku těsta zamícháme kakao a naneseme na tvaroh. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 40 minut. Vychladlý moučník pocukrujeme.   Jednodušší už to být ani nemůže, co říkáte?   Vyzkoušeli jste? Napište do komentářů, jak vám chutnalo.   Markét ,)