před 10 lety, 17.03.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Buchta ,,lehký vánek". Tu musíte vyzkoušet!
Máte rádi nadýchané a jemné dezerty? V tom případě zbystřete, protože buchta lehký vánek je tou pravou volbou právě pro vás. Osobně odzkoušeno a doporučeno!
Suroviny:
Těsto:
300 g Hery
300 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 lžička rumu
4 žloutky
3 PL mléka
Máte rádi nadýchané a jemné dezerty? V tom případě zbystřete, protože buchta lehký vánek je tou pravou volbou právě pro vás. Osobně odzkoušeno a doporučeno!
Suroviny:
Těsto:
- 300 g Hery
- 300 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička rumu
- 4 žloutky
- 3 PL mléka
- 6 bílků
- 400 g hladké mouky
- 2 PL kakaa
- 1 prášek do pečiva
Náplň:
- 500 g tvarohu (kostka v alobalu)
- 3 PL cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- 50 ml mléka
Příprava:
Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh.
Změklé máslo se zbytkem cukru a s rumem vyšleháme do pěny, pomalu přidáváme žloutky a mléko, stále šleháme. Ručně metličkou zapracujeme střídavě mouku a sníh z bílků.
Suroviny na náplň zamícháme nebo krátce prošleháme.
Na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm natřeme polovinu těsta a rozetřeme tvarohovou náplň. Do zbytku těsta zamícháme kakao a naneseme na tvaroh.
Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 40 minut. Vychladlý moučník pocukrujeme.
Jednodušší už to být ani nemůže, co říkáte?
Vyzkoušeli jste? Napište do komentářů, jak vám chutnalo.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)