Steak z hovězího pupku marinovaný v klasickém balzamikovém krému  Kalamáta Papadimitriou

Steak z hovězího pupku marinovaný v klasickém balzamikovém krému  Kalamáta Papadimitriou

Potřebujeme: 4 steaky z hovězího pupku čerstvý tymián a rozmarýn 4 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 4 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku sůl máslo bageta Postup: Steaky z pupku marinujeme v marinádě z klasického balzamikového


10Steak z hovězího pupkuPotřebujeme:

4 steaky z hovězího pupku

čerstvý tymián a rozmarýn

4 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

4 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

sůl

máslo

bageta

Postup:

Steaky z pupku marinujeme v marinádě z klasického balzamikového krému Kalamáta, oleje, česneku, bylinek a soli. Před tepelnou úpravou necháme steaky odležet v pokojové teplotě cca 30 minut. Maso poté lehce osolíme, opepříme a okořeníme čerstvými nasekanými bylinkami.

Takto připravené steaky opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, poté dopečeme v troubě vyhřáté na 190 °C. K propečení na medium stačí cca 7-10 minut.

Podáváme s bagetou, kterou jsme potřeli česnekovým máslem a nechali zapéct.