Vanilková panna cotta s omáčkou z jahod a bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

Vanilková panna cotta s omáčkou z jahod a bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou

Potřebujeme: 250 ml smetany na šlehání 250 ml mléka 1 vanilkový lusk 4 plátky želatiny 4 lžíce krystalového cukru g jahod 2 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papdimitriou s pomerančem a citrónem Postup: Mléko, smetanu cukr a dřeň z vanilkového l


7.Panna cotta2Potřebujeme:

250 ml smetany na šlehání

250 ml mléka

1 vanilkový lusk

4 plátky želatiny

4 lžíce krystalového cukru

  1. g jahod

2 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papdimitriou s pomerančem a citrónem

Postup:

Mléko, smetanu cukr a dřeň z vanilkového lusku zahřejeme v kastrolku na cca 60 °C.

Vmícháme plátkovou želatinu, kterou jsme nechali změknout ve studené vodě a vymačkali jsme z ní přebytečnou vodu. Tekutou směs přecedíme do formiček a necháme v chladničce nejlépe přes noc vychladnout.

Polovinu jahod rozvaříme s cukrem a citrusovým balzamikovým krémem a rozmixujeme do jemné omáčky.

Vychlazenou panna cottu vyklopíme z mističek, přelijeme vychlazenou ovocnou omáčkou a ozdobíme druhou polovinu jahod.