před 10 lety, 15.04.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Honí vás mlsná? Vyzkoušejte strakatý tvarohový koláč!
Jste také z těch, kteří si myslí, že jíst je třeba nejen žaludkem, ale také očima? V tom případě jistě oceníte tento recept, na výborný tvarohový koláč, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i váš zrak. Vyzkoušejte!
Suroviny:
Těsto:
100g Hery (dávám
Jste také z těch, kteří si myslí, že jíst je třeba nejen žaludkem, ale také očima? V tom případě jistě oceníte tento recept, na výborný tvarohový koláč, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i váš zrak. Vyzkoušejte!
Suroviny:
Těsto:
- 100g Hery (dávám máslo)
- 100g cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- 250g polohrubé mouky
Náplň:
- 3 tvarohy ve vaničce
- 1 zakysaná smetana
- panák rumu
- 150g moučkového cukru
- 2 vejce
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 1 vanilkový cukr
- 100ml mléka
Do druhé půlky náplně přidáme 3 lžíce kakaa
Příprava:
Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Do dortové otevírací formy (vymazané a vysypané) těsto buď prsty nebo válečkem rozprostřeme a uděláme z těsta vyšší okraj.
Náplň vyšleháme na hladký krém. Odlijeme poloviny náplně do jiné mísy a přišleháme kakao. Dáváme doprostřed vždy střídavě jednu lžíci světlého a lžíci tmavého těsta a to až do spotřebování náplně. Občas s celou formou malinko zatřeste - tvarohová náplň se pěkně rozlije. Udělají se vám krásné letokruhy.
Pečeme na 185°C něco přes hodinu. Pak špejlí vyzkoušejte prostředek. Jestli se vám ještě těsto lepí, nechte ještě chvíli péct. Záleží na vaší troubě. Kraje trochu zhnědnou, ale to vůbec nevadí. Tvaroh i po upečení bude měkčí, ale neměl by lepit na špejli. Po úplném vychladnutí opatrně sejměte dortovou formu a dáme do lednice. Dá se jíst hned, ale nejlepší je druhý den úplně vychlazený.
Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)