Honí vás mlsná? Vyzkoušejte strakatý tvarohový koláč!

Honí vás mlsná? Vyzkoušejte strakatý tvarohový koláč!

Jste také z těch, kteří si myslí, že jíst je třeba nejen žaludkem, ale také očima? V tom případě jistě oceníte tento recept, na výborný tvarohový koláč, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i váš zrak. Vyzkoušejte! Suroviny: Těsto: 100g Hery (dávám


Jste také z těch, kteří si myslí, že jíst je třeba nejen žaludkem, ale také očima? V tom případě jistě oceníte tento recept, na výborný tvarohový koláč, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i váš zrak. Vyzkoušejte! zebra-cheesecake-copy

Suroviny:

Těsto:
  • 100g Hery (dávám máslo)
  • 100g cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 250g polohrubé mouky
Náplň:
  • 3 tvarohy ve vaničce
  • 1 zakysaná smetana
  • panák rumu
  • 150g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 1 vanilkový cukr
  • 100ml mléka
Do druhé půlky náplně přidáme 3 lžíce kakaa  

Příprava:

Ze všech surovin vypracujeme ručně těsto. Do dortové otevírací formy (vymazané a vysypané) těsto buď prsty nebo válečkem rozprostřeme a uděláme z těsta vyšší okraj. Náplň vyšleháme na hladký krém. Odlijeme poloviny náplně do jiné mísy a přišleháme kakao. Dáváme doprostřed vždy střídavě jednu lžíci světlého a lžíci tmavého těsta a to až do spotřebování náplně. Občas s celou formou malinko zatřeste - tvarohová náplň se pěkně rozlije. Udělají se vám krásné letokruhy. Pečeme na 185°C něco přes hodinu. Pak špejlí vyzkoušejte prostředek. Jestli se vám ještě těsto lepí, nechte ještě chvíli péct. Záleží na vaší troubě. Kraje trochu zhnědnou, ale to vůbec nevadí. Tvaroh i po upečení bude měkčí, ale neměl by lepit na špejli. Po úplném vychladnutí opatrně sejměte dortovou formu a dáme do lednice. Dá se jíst hned, ale nejlepší je druhý den úplně vychlazený.   Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo!   Markét ,)