Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte dort stracciatella!

Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte dort stracciatella!

O tomto dezertu se nemusím dlouho rozmlouvat. Ocení ho všichni, kteří jsou stejně, jako já milovníky stracciatelly. Budete překvapeni jeho rychlostí, jednoduchostí a především chutí. Vyzkoušejte! [caption id="attachment_30472" align="aligncenter" width="404"] foto: pradobroty.cz[/


O tomto dezertu se nemusím dlouho rozmlouvat. Ocení ho všichni, kteří jsou stejně, jako já milovníky stracciatelly. Budete překvapeni jeho rychlostí, jednoduchostí a především chutí. Vyzkoušejte! [caption id="attachment_30472" align="aligncenter" width="404"]01a foto: pradobroty.cz[/caption]

Suroviny:

Piškot:
  • 3 vejce
  • 60 g pískového cukru
  • 60 g hladké mouky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva (2 zarovnané čajové lžičky)
  • 20 g kakaa
  • 2 PL oleje
Krém:
  • 500 g bílého jogurtu
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 ml smetany na šlehání
  • 100 g hořké čokolády
  • 1,5 balíčku želatinového ztužovače za studena (75 g)

Příprava:

Celá vejce vyšleháme s cukrem asi 5 minut do světlé pěny. Zašleháme olej a opatrně kakao, pak po částech přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva . Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 15 minut na 170°C na horkovzduch. Poté necháme piškot zchladnout a připravíme si krém. Bílý jogurt smícháme s cukry, smetanu ušleháme do tuha. Čokoládu nastrouháme z poloviny na jemno, z poloviny na hrubo. Podle návodu si připravíte ztužovač za studena, vmícháme do něj jogurt, pak přidáme šlehačku a čokoládu a vše prošleháme. Hotový krém dáme na korpus pokapaný rumem. Dáme ztuhnout do lednice na minimálně dvě hodiny. Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo! Markét ,)     Autorem receptu i fotek je Marcela z www.pradobroty.cz.