O tomto dezertu se nemusím dlouho rozmlouvat. Ocení ho všichni, kteří jsou stejně, jako já milovníky stracciatelly. Budete překvapeni jeho rychlostí, jednoduchostí a především chutí. Vyzkoušejte!
[caption id="attachment_30472" align="aligncenter" width="404"] foto: pradobroty.cz[/
O tomto dezertu se nemusím dlouho rozmlouvat. Ocení ho všichni, kteří jsou stejně, jako já milovníky stracciatelly. Budete překvapeni jeho rychlostí, jednoduchostí a především chutí. Vyzkoušejte!
[caption id="attachment_30472" align="aligncenter" width="404"]

foto: pradobroty.cz[/caption]
Suroviny:
Piškot:
- 3 vejce
- 60 g pískového cukru
- 60 g hladké mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva (2 zarovnané čajové lžičky)
- 20 g kakaa
- 2 PL oleje
Krém:
- 500 g bílého jogurtu
- 100 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 500 ml smetany na šlehání
- 100 g hořké čokolády
- 1,5 balíčku želatinového ztužovače za studena (75 g)
Příprava:
Celá vejce vyšleháme s cukrem asi 5 minut do světlé pěny. Zašleháme olej a opatrně kakao, pak po částech přidáme hladkou mouku s práškem do pečiva . Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 15 minut na 170°C na horkovzduch.
Poté necháme piškot zchladnout a připravíme si krém.
Bílý jogurt smícháme s cukry, smetanu ušleháme do tuha. Čokoládu nastrouháme z poloviny na jemno, z poloviny na hrubo.
Podle návodu si připravíte ztužovač za studena, vmícháme do něj jogurt, pak přidáme šlehačku a čokoládu a vše prošleháme. Hotový krém dáme na korpus pokapaný rumem.
Dáme ztuhnout do lednice na minimálně dvě hodiny.
Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo!
Markét ,)
Autorem receptu i fotek je Marcela z
www.pradobroty.cz.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)