před 10 lety, 08.05.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Netradiční bábovka? Vyzkoušejte tuto, s vaječným likérem.
Co si budeme povídat, dezerty, které obsahují alkohol měly, mají a vždy také budou mít něco do sebe. S rumem je né každý spokojen a proto nabízím vhodnou a voňavou alternativu - bábovku s vaječným likérem. Vyzkoušejte.
Suroviny:
5 vajec
200 g cukru krupice
1 vanilk
Co si budeme povídat, dezerty, které obsahují alkohol měly, mají a vždy také budou mít něco do sebe. S rumem je né každý spokojen a proto nabízím vhodnou a voňavou alternativu - bábovku s vaječným likérem. Vyzkoušejte.
Suroviny:
- 5 vajec
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml oleje
- 250 ml vaječného likéru
- 300 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- (kakao)
Příprava:
Celá vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse ručním šlehačem do hladké pěny. Za stálého míchání do hmoty přilijeme olej a čtvrt litru vaječného likéru. Potom postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme předem promíchali s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy hrubou moukou, nebo strouhankou.
Pokud chceme mít bábovku mramorovanou, do části těsta vmícháme kakao.
Bábovku vložíme do předehřáté trouby a upečeme (asi 45 min).
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)