Honí vás mlsná? Vyzkoušejte pudingoš!

Honí vás mlsná? Vyzkoušejte pudingoš!

Tenhle recept mi před pár dny poslala maminka s tím, že se o něj prostě musím podělit. Sama jsem ho zatím neozkoušela, ale maminčino nadšení mě donutilo se s vámi o něj podělit! Suroviny: TĚSTO: 900 g hladké mouky 100 g cukru 1 kostka kvasnic (42 g), 400 ml mléka


Tenhle recept mi před pár dny poslala maminka s tím, že se o něj prostě musím podělit. Sama jsem ho zatím neozkoušela, ale maminčino nadšení mě donutilo se s vámi o něj podělit! 000000000000000000a

Suroviny:

TĚSTO:
  • 900 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 1 kostka kvasnic (42 g),
  • 400 ml mléka
  • 5 lžic oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 2 vejce
NÁPLŇ:
  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky čokoládového pudinkového prášku
  • 4 lžíce kakaového prášku,
  • 250 g krystalového cukru
  • 250 g másla
  • olej na potření
 

Příprava:

Z trochy teplého mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek a necháme vzejít. Pak ho nalijeme do mísy k mouce, přidáme všechno ostatní a vypracujeme hladké těsto. Kdo má domácí pekárnu, nechá těsto udělat v ní. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Do vychladlého zašleháme změklé máslo a kakaový prášek. Nakynuté těsto rozdělíme na šest stejných kousků. Každý rozválíme na obdélník, potřeme šestinou náplně (asi 3 lžíce) a smotáme jako roládu. Všechny spoje (na koncích i podélně) důkladně zmáčkneme. Vždycky dvě "rolády" spleteme do copu a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Na plechu necháme ještě asi 20 minut kynout, potřeme olejem a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C, cca 20 minut) dozlatova. P.S.: Náplně střídejte, dle chutí! Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo!   Markét ,)