Telecí játra marinovaná v klasickém balzamikovém krému pečená na grilu s opečenými bramborami s kořenovou zeleninou

Telecí játra marinovaná v klasickém balzamikovém krému pečená na grilu s opečenými bramborami s kořenovou zeleninou

Potřebujeme: 500 g telecích jater 1500 g brambor 1 mrkev půlka celeru 300 g zakysané smetany 100 g majonézy 1 větvička tymiánu a rozmarýnu 5 lžíc klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 1 stroužek česneku 20 g másla olivový olej s


Telecí játra marinovaná v klasickém balzamikovém krému (2)Potřebujeme: 500 g telecích jater 1500 g brambor 1 mrkev půlka celeru 300 g zakysané smetany 100 g majonézy 1 větvička tymiánu a rozmarýnu 5 lžíc klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou 1 stroužek česneku 20 g másla olivový olej sůl Postup: Telecí játra nakrájíme na tenké plátky široké asi 1cm a dáme je marinovat na 20 minut do balzamikového krému. Takto připravené plátky jater zprudka opečeme z obou stran. Před podáváním nezapomeneme osolit. Vařené brambory a uvařenou kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostky opečeme na olivovém oleji, ke konci pečení přidáme najemno nakrájené bylinky a lžíci másla. Ze zakysané smetany, majonézy a rozdrceného stroužku česneku připravíme dresink.