Máte chuť na sladkou dobrotu? Tohle prostě musíte vyzkoušet.

Máte chuť na sladkou dobrotu? Tohle prostě musíte vyzkoušet.

Vlastně vám ani nejsem schopná říct, co že to je dnes za recept. Jedno ale vím jistě - je to obrovská lahoda. Pokud jste milovníky pusinek, stejně, jako já, tak zbystřete! Tenhle dezert ladí nejenom oku, ale hlavně chuti" [caption id="attachment_33051" align="aligncenter" width="48


Vlastně vám ani nejsem schopná říct, co že to je dnes za recept. Jedno ale vím jistě - je to obrovská lahoda. Pokud jste milovníky pusinek, stejně, jako já, tak zbystřete! Tenhle dezert ladí nejenom oku, ale hlavně chuti" [caption id="attachment_33051" align="aligncenter" width="485"]SONY DSC foto: pradobroty.cz[/caption]

Suroviny:

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce cukru
  • 200 g drobného ovoce (jahody, borůvky, rybíz, maliny, ostružiny, vypeckované třešně)
  • bílkové pusinky přibližně z 1 bílku
 

Příprava:

Pusinky nadrtíme na větší kousky (resp. nesnažíme se o to, aby všechny kousky byly stejně velké, drť může obsahovat velmi jemné i větší kousky). Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha, poté přidáme cukr a rychle ho zašleháme. Po lžicích přidáváme postupně všechen jogurtu a zapracujeme do smetany, aby vznikl hladké krém. Ovoce omyjeme, odstopkujeme, případně vypeckujeme a rychle rozmixujeme (můžou zůstat i větší kousky). Ochutnáme a pokud je směs příliš kyselá, dosladíme ji. Všechny tři složky vrstvíme do pohárových sklenic v libovolném pořadí přičemž končíme nadrcenými pusinkami. Já postupovala v pořadí: pusinky - krém - ovoce.   Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?   Markét ,)     Autorem receptu i fotek je Marcela z www.pradobroty.cz.