Vlastně vám ani nejsem schopná říct, co že to je dnes za recept. Jedno ale vím jistě - je to obrovská lahoda. Pokud jste milovníky pusinek, stejně, jako já, tak zbystřete! Tenhle dezert ladí nejenom oku, ale hlavně chuti"
[caption id="attachment_33051" align="aligncenter" width="48
Vlastně vám ani nejsem schopná říct, co že to je dnes za recept. Jedno ale vím jistě - je to obrovská lahoda. Pokud jste milovníky pusinek, stejně, jako já, tak zbystřete! Tenhle dezert ladí nejenom oku, ale hlavně chuti"
[caption id="attachment_33051" align="aligncenter" width="485"]

foto: pradobroty.cz[/caption]
Suroviny:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g bílého jogurtu
- 1 lžíce cukru
- 200 g drobného ovoce (jahody, borůvky, rybíz, maliny, ostružiny, vypeckované třešně)
- bílkové pusinky přibližně z 1 bílku
Příprava:
Pusinky nadrtíme na větší kousky (resp. nesnažíme se o to, aby všechny kousky byly stejně velké, drť může obsahovat velmi jemné i větší kousky).
Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha, poté přidáme cukr a rychle ho zašleháme. Po lžicích přidáváme postupně všechen jogurtu a zapracujeme do smetany, aby vznikl hladké krém.
Ovoce omyjeme, odstopkujeme, případně vypeckujeme a rychle rozmixujeme (můžou zůstat i větší kousky). Ochutnáme a pokud je směs příliš kyselá, dosladíme ji.
Všechny tři složky vrstvíme do pohárových sklenic v libovolném pořadí přičemž končíme nadrcenými pusinkami. Já postupovala v pořadí: pusinky - krém - ovoce.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Autorem receptu i fotek je Marcela z
www.pradobroty.cz.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)