Rádi si pochutnáte na něčem sladkém, ale klasické buchty už se vám přejedly? V tom případě tu mám jeden tip, který jistě oceníte. Vyzkoušejte lahodně jemné mandlové sušenky, které se chutí podobají oblíbeným esíčkům.
[caption id="attachment_33056" align="aligncenter"
Rádi si pochutnáte na něčem sladkém, ale klasické buchty už se vám přejedly? V tom případě tu mám jeden tip, který jistě oceníte. Vyzkoušejte lahodně jemné mandlové sušenky, které se chutí podobají oblíbeným esíčkům.
[caption id="attachment_33056" align="aligncenter" width="534"]

foto: pradobroty.cz[/caption]
Suroviny:
- 50 g mletých mandlí
- 150 g másla
- 50 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 180 g hladké mouky
- 1 zarovnaná čajová lžička prášku do pečiva
Příprava:
Povolené máslo utřeme s oběma cukry a do hmoty zapracujeme skořici. Prášek do pečiva smícháme s moukou a společně s mandlemi přidáme k máslové směsi a vytvoříme kompaktní těsto.
Rozehřejeme si troubu na 170°C (horkovzduch asi na 160°C).
Z těsta tvoříme rukama menší kuličky, pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pomoučenou vidličkou (nebo pokud máme, paličkou na maso s hroty) stlačíme na placičky. Bude jich asi 50 ks. Sušenky v sobě mají prášek do pečiva, takže nabudou, nedávejte je úplně k sobě, ať se vám při pečení nespojí.
Pečeme ve vyhřáté troubě 15-18 minut dozlatova. Skladujeme v uzavřené nádobě.
Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo.
Markét ,)
Autorem receptu i fotek je Marcela z
www.pradobroty.cz.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)