před 10 lety, 08.08.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Neděle s chutí slaných květákových muffinů. Vyzkoušejte!
Co si budeme povídat, sladké se dříve nebo později vždy přejí. Já tyto stavy mám většinou po víkendech, neboť často vyrážíme na rodinné návštěvy, které hostí jak jinak, než lahodným dezertem ke kávě. A proto je právě nedělní odpoledne ideální čas na slané květák
Co si budeme povídat, sladké se dříve nebo později vždy přejí. Já tyto stavy mám většinou po víkendech, neboť často vyrážíme na rodinné návštěvy, které hostí jak jinak, než lahodným dezertem ke kávě. A proto je právě nedělní odpoledne ideální čas na slané květákové muffiny. Vyzkoušejte!
[caption id="attachment_33201" align="aligncenter" width="477"]

foto: pradobroty.cz[/caption]
Suroviny:
- 1/2 velkého květáku (cca 500g)
- 3 vajíčka
- 1 velká mrkev
- 1 střední cibule
- 5 žampiónů (nemusí být)
- 5 cherry rajčátek
- 2 střední syrové brambory
- 120 g balkánského sýra
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- 1 vrchovatá lžíce polohrubé, či celozrnné mouky
Příprava:
Květák uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme a rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Necháme vychladnout.
Troubu rozehřejeme na 200°C.
Mrkev a brambory očistíme a nastrouháme na jemno. Cibuli pokrájíme na drobno, žampiony na malé kostičky, rajčata na čtvrtiny nebo osminy, balkán nastrouháme na hrubo. Přidáme ke květákové směsi společně se solí, pepřem, kořením a vajíčky a všechno řádně promícháme. Nakonec přisypeme mouku a těsto s ní trochu zahustíme. Pokud je směs příliš vodnatá, lehce vyždímeme a slijeme.
Muffinovou formu si připravíme podle zvyklostí (já silikonové košíčky vůbec nevymazávám, není to třeba, ale plechová forma bude chtít papírový košíček a nebo vymazat máslem a vysypat hrubou moukou) a plníme těstem. Pečeme asi 25-30 minut.
Přílohou může být třeba zelný salát, brambory, zelenina a nebo jezte muffiny jen tak.
Vyzkoušeli jste? Jak chutnalo?
Markét ,)
Autorem receptu i fotek je Marcela z
www.pradobroty.cz.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)