Máte v oblibě makové buchty, ale hledáte vhodnou alternativu, jak je ozvláštnit? V tomto období je ideální sáhnout po nějaké ovocno-makové kombinaci. Já vyzkoušela rybíz a byla jsem více, než nadšená. Vyzkoušejte také.
[caption id="attachment_33205" align="aligncenter" width
Máte v oblibě makové buchty, ale hledáte vhodnou alternativu, jak je ozvláštnit? V tomto období je ideální sáhnout po nějaké ovocno-makové kombinaci. Já vyzkoušela rybíz a byla jsem více, než nadšená. Vyzkoušejte také.
[caption id="attachment_33205" align="aligncenter" width="561"]

foto: pradobroty.cz[/caption]
Suroviny:
Mokrá část:
- 500 g bílého jogurtu
- 2 lžíce slunečnicového oleje nebo 15 g rozpuštěného másla
- 2 celé vejce
- 200 g cukru
Suchá část:
- 320 g polohrubé mouky
- 80 g mletého máku
- 1 sáček prášku do pečiva
Příprava:
Všechny suroviny na moukrou část smícháme a metličkou nebo vařečkou vytvoříme hladké, tekuté těsto. Suroviny na suchou část smícháme v jiné míse a pak obě části spojíme. Těsto jen lehce promícháme, nemusí být nutně zcela hladké (elektrický šlehač nechte stranou, na muffiny se nehodí). Přisypeme omyté a odstopkované ovoce, zamícháme. Těstem naplníme muffinové formičky do 3/4 a pečeme v rozpálené troubě na 200°C asi 15-20 minut.
Toto množství těsta vyjde asi na 20 středních kousků.
Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo.
Markét ,)
Autorem receptu i fotek je Marcela z
www.pradobroty.cz.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)