Úterní pečení v podobě rybízových muffinů s mákem. Vyzkoušejte!

Úterní pečení v podobě rybízových muffinů s mákem. Vyzkoušejte!

Máte v oblibě makové buchty, ale hledáte vhodnou alternativu, jak je ozvláštnit? V tomto období je ideální sáhnout po nějaké ovocno-makové kombinaci. Já vyzkoušela rybíz a byla jsem více, než nadšená. Vyzkoušejte také. [caption id="attachment_33205" align="aligncenter" width


Máte v oblibě makové buchty, ale hledáte vhodnou alternativu, jak je ozvláštnit? V tomto období je ideální sáhnout po nějaké ovocno-makové kombinaci. Já vyzkoušela rybíz a byla jsem více, než nadšená. Vyzkoušejte také. [caption id="attachment_33205" align="aligncenter" width="561"]00000 foto: pradobroty.cz[/caption]

Suroviny:

Mokrá část:
  • 500 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce slunečnicového oleje nebo 15 g rozpuštěného másla
  • 2 celé vejce
  • 200 g cukru
Suchá část:
  • 320 g polohrubé mouky
  • 80 g mletého máku
  • 1 sáček prášku do pečiva
 
  • 300 g rybízu

Příprava:

Všechny suroviny na moukrou část smícháme a metličkou nebo vařečkou vytvoříme hladké, tekuté těsto. Suroviny na suchou část smícháme v jiné míse a pak obě části spojíme. Těsto jen lehce promícháme, nemusí být nutně zcela hladké (elektrický šlehač nechte stranou, na muffiny se nehodí). Přisypeme omyté a odstopkované ovoce, zamícháme. Těstem naplníme muffinové formičky do 3/4 a pečeme v rozpálené troubě na 200°C asi 15-20  minut. Toto množství těsta vyjde asi na 20 středních kousků.   Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo.   Markét ,)   Autorem receptu i fotek je Marcela z www.pradobroty.cz.