Inspirujete rádi? V tom případě utíkejte do kuchyni a pojďte se vrhnout na tuto netradiční variantu bábovky. Nenechte se zmást tím, že mrkev k pečení nepatří. Právě naopak. V jiných zemích jsou mrkvové koláče velkou lahůdkou. Vyzkoušejte tedy, jaká bude!
[caption id="att
Inspirujete rádi? V tom případě utíkejte do kuchyni a pojďte se vrhnout na tuto netradiční variantu bábovky. Nenechte se zmást tím, že mrkev k pečení nepatří. Právě naopak. V jiných zemích jsou mrkvové koláče velkou lahůdkou. Vyzkoušejte tedy, jaká bude!
[caption id="attachment_33570" align="aligncenter" width="558"]

foto: pradobroty.cz[/caption]
Suroviny:
- 300 g strouhané mrkve
- 100 g mlatých vlašských ořechů
- 300 g celozrnné pšeničné mouky
- 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
- 1 zarovnaná lžička jedlé sody
- 2 vejce
- 300 g bílého jogurtu
- 150 g cukru (kdo rád sladší, dá 200g)
- 4 lžíce rostlinného oleje (raději slunečnice nebo řepka)
- velká hrst hrozinek (ideálně na noc naložených do rumu)
- lžička zázvoru
- lžička skořice
- lžička perníkového koření
- kůra z jednoho citronu
Příprava:
Troubu rozpálíme na 180°C (horkovzduch na 160°C), bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Smícháme mouku, ořechy, prášek do pečiva a jedlou sodu. V druhé misce smícháme jogurt, vejce, cukr a olej a zpracujeme do jednolité hmoty. Pak přidáme mrkev, všechno koření, rychle promícháme a přidáme k sypké směsi - vše řádně rozmícháme. Nakonec přidáme okapané rozinky. Těsto je poměrně husté.
Pečeme asi 50-60 minut, dokud není špejle po píchnutí a vytažení suchá.
Podáváme zlehka pocukrované, případně se zakysanou smetanou.
Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?
Markét ,)
Autorem receptu i fotek je Marcela z
www.pradobroty.cz.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)