Grilovaný lilek s plísňovým sýrem
Ingredience
- 2 bio lilky
- 150 g bio plísňového sýru
- 3 lžíce bio olivového oleje
- 2 stroužky bio česneku
- bio rozmarýn
- bio petržel
- sůl, bio pepř
POSTUP
Lilky omyjte, nakrájejte na kolečka tenká přibližně 1 centimetr, osolte, opepřete a nechte 30 minut odstát. Mezitím si najemno nastrouhejte plísňový sýr. V misce smíchejte olej, prolisovaný česnek a najemno nasekaný rozmarýn. Po 30 minutách lilky pomocí papírové utěrky zbavte přebytečné vody. Grilujte na mírném žáru pouze z jedné strany. Po 5 minutách lilky otočte, potřete ochuceným olejem a posypte sýrem. Grilujte zhruba dalších 8 minut, posypte nasekanou petrželkou a podávejte.