Grilovaný lilek s plísňovým sýrem

Grilovaný lilek s plísňovým sýrem

Ingredience

  • 2 bio lilky
  • 150 g bio plísňového sýru
  • 3 lžíce bio olivového oleje
  • 2 stroužky bio česneku
  • bio rozmarýn
  • bio petržel
  • sůl, bio pepř


POSTUP
Lilky omyjte, nakrájejte na kolečka tenká přibližně 1 centimetr, osolte, opepřete a nechte 30 minut odstát. Mezitím si najemno nastrouhejte plísňový sýr. V misce smíchejte olej, prolisovaný česnek a najemno nasekaný rozmarýn. Po 30 minutách lilky pomocí papírové utěrky zbavte přebytečné vody. Grilujte na mírném žáru pouze z jedné strany. Po 5 minutách lilky otočte, potřete ochuceným olejem a posypte sýrem. Grilujte zhruba dalších 8 minut, posypte nasekanou petrželkou a podávejte.

 

 

 

 

Ingredience:

lilek