před 9 lety, 09.09.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Středeční pečení v podobě meruňkového koláče, s ořechovou pěnou.
Máte rádi ovocné dezerty? A ještě líp, pěkně sladké a netradiční? V tom případě utíkejte pro zástěru, rozpalte troubu a dejte se do příprav, protože tento dezert je jako stvořený přesně pro vás!
Suroviny:
Těsto na korpus:
1 žloutek
250 g másla
300 g polohrub
Máte rádi ovocné dezerty? A ještě líp, pěkně sladké a netradiční? V tom případě utíkejte pro zástěru, rozpalte troubu a dejte se do příprav, protože tento dezert je jako stvořený přesně pro vás!
Suroviny:
Těsto na korpus:
- 1 žloutek
- 250 g másla
- 300 g polohrubé mouky
-
125 g cukru
Smetanová pěna:
- 3 žloutky
- 1 vejce
- 50 g cukru
- 1 zakysaná smetana
- 1 dl mléka
- 75 ml citrónové šťávy
Ořechový sníh:
- 4 bílky
- 75 g mletých vlašských nebo lískových ořechů
- 175 g cukru
Příprava:
Vypracujeme hladké těsto, dáme do fólie a na 30 min do chladničky. Odležené těsto vyválíme, přendáme na plech a stejnoměrně rozprostřeme. Propícháme na několika místech vidličkou a pečeme v troubě na 175 °C asi 40 min.
Meruňky (množství takové, aby se hustě pokladl korpus) rozpůlíme a krátce povaříme. Slijeme z nich vodu a poklademe na vychladlý korpus.
Smetanová pěna:
Všechny ingrediance smícháme a ušleháme do pěny.
Zalijeme korpus s meruňkami pěnou a znovu pečeme na 175 °C asi 30 min.
Ořechový sníh:
Vyšleháme z bílků tuhý sníh a opatrně vmícháme mleté ořechy (můžou být lískové, ale na obrázku je verze s vlašskými) a cukr.
Upečený koláč potřeme ořechovým sněhem a necháme ne grilu ještě pár minut zapéct do zlatova.
Výroba je relativně složitá, ale výsledek stojí to za to!
Vyzkoušeli jste? Jak Vám chutnalo?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)