Pappaderlle s čočkovým ragú
INGREDIENCE
- Pappardelle vaječné těstoviny 300 g
- Červená čočka loupaná celá 400 g
- Loupaná rajčata 2 konzervy
- Cibule žlutá 2 ks
- Česnek 4 stroužky
- Mrkev 2 ks
- Olivový olej extra panenský 4 lžíce
- Parmigiano reggiano, strouhaný sýr 2 hrsti
- Tymián 2 špetky
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- Voda 800 ml
POSTUP
- Na pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte na plátky nakrájený česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a vše restujte cca 5 minut.
- Ke směsi vmíchejte loupaná rajčata, přidejte červenou čočku, tymián, sůl, pepř a vše zalijte vodou.
- Pánev přikryjte poklicí a vařte do změknutí čočky. Podle potřeby přidejte ještě trochu vody.
- Jakmile je čočka měkká, přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a případně ještě dochuťte solí a pepřem.
- Na talíři posypte každou porci strouhaným sýrem a podávejte.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/pappardelle-s-cockovym-ragu
Ingredience:
čočka červená mrkev tymián rajčata sekaná (plechovka) těstoviny