Klasický cheesecake
Suroviny:
Korpus:
- 250 g máslových sušenek Club
- 125 g másla
Náplň:
- 250 g mascarpone
- 400 g měkkého tvarohu v alobalu
- 200 g zakysané smetany
- 250 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička citronové šťávy
- 3 vejce
- 1 žloutek
Příprava:
Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno dortové formy průměr 26 cm, do které jsme před tím připnuli pečící papír a boky vymazali máslem. Korpus uložíme na půl hodiny do ledničky. Mascarpone, tvaroh, smetanu, cukry a šťávu z citronu prošleháme metličkou, po jednom také ručně metličkou zašleháme vejce i žloutek. Náplň natřeme na korpus a necháme 5 minut stát. Pak vložíme do trouby, předehřáté na 175°C a pečeme 10 minut, stáhneme teplotu na 120°C a pečeme dalších 35 minut, vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme v troubě 2 hodiny chladnout. Nožem uvolníme okraje a cheesecake necháme v ledničce do druhého dne odležet.
Ingredience: