Lívanečky s hruškami marinovanými v bílem balzamikovém krému s vanilkovou zmrzlinou

Lívanečky s hruškami marinovanými v bílem balzamikovém krému s vanilkovou zmrzlinou

Budete potřebovat: 2 vejce Špetka soli 30 g moučkového cukru 500 ml mléka 15 g droždí 300 g hladké mouky 3 hrušky 3 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou Špetka skořice 1 badyán 300 ml bílého vína 100 g cukru   Po


Lívanečky s hruškami (1)Budete potřebovat: 2 vejce Špetka soli 30 g moučkového cukru 500 ml mléka 15 g droždí 300 g hladké mouky 3 hrušky 3 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou Špetka skořice 1 badyán 300 ml bílého vína 100 g cukru   Postup: Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci vlažného mléka a necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a střídavě přidáváme mouku a mléko tak, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme kynout, až zdvojnásobí objem. Těsto lijeme do vymaštěného lívanečníku a opečeme po obou stranách dorůžova. Lívanečky polijeme rozvařenými hruškami. Hrušky nakrájené na kostičky povaříme asi 5 minut ve směsi z bílého vína, skořice, badyánu, bílého balzamikového krému a cukru.