Budete potřebovat:
2 vejce
Špetka soli
30 g moučkového cukru
500 ml mléka
15 g droždí
300 g hladké mouky
3 hrušky
3 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
Špetka skořice
1 badyán
300 ml bílého vína
100 g cukru
Po
Budete potřebovat:
2 vejce
Špetka soli
30 g moučkového cukru
500 ml mléka
15 g droždí
300 g hladké mouky
3 hrušky
3 lžíce bílého balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
Špetka skořice
1 badyán
300 ml bílého vína
100 g cukru
Postup:
Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci vlažného mléka a necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a střídavě přidáváme mouku a mléko tak, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme kynout, až zdvojnásobí objem. Těsto lijeme do vymaštěného lívanečníku a opečeme po obou stranách dorůžova. Lívanečky polijeme rozvařenými hruškami. Hrušky nakrájené na kostičky povaříme asi 5 minut ve směsi z bílého vína, skořice, badyánu, bílého balzamikového krému a cukru.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)